Sentencedin Miika Tenkulan kuolemasta tänään seitsemän vuotta

SentencedSeitsemän vuotta sitten metallimaailma kohtasi suuren menetyksen: legendaarisen metalliyhtye Sentencedin kitaristi Miika Tenkula menehtyi perinnöllisen sydänvian aiheuttamaan sydänkohtaukseen ollessaan vain 34-vuotias. Hänet löydettiin kuolleena kotoaan Muhokselta tuona pimeänä torstai-iltana.

Tenkula oli mukana Sentencedissä alusta alkaen. Hän oli yhtyeen soolokitaristi, mutta debyyttialbumilla ’’Shadows of the Past’’ hän myös lauloi. Kitaristina Tenkula oli itseoppinut ja arvostettu musiikkipiireissä. Hän sävelsi suurimman osan Sentencedin biiseistä, ja hänet tunnettiin mieleenpainuvista riffeistään ja kauniista, melodisista sooloistaan.

Sentencedin hajoamisesta tuli viime vuonna kuluneeksi 10 vuotta. Kun luin Matti Riekin ’’Täältä Pohjoiseen: Sentencedin tarina’’ –kirjaa, purskahdin itkuun Tenkulan hautajaisia kuvailtaessa. Kuoppajaisissa soitettiin Tenkulan säveltämä instrumentaalinen ’’Mourn’’-biisi, joka on yksi kauneimmista ja sydäntäisärkevimmistä kitarasooloista, jonka olen koskaan kuullut. Kunnioittakaamme siis tuon lahjakaan kitaristin muistoa kuuntelemalla vaikkapa juuri tuota sanoinkuvailemattoman kaunista sävellystä.

Kirjoittanut: Iina Ryynänen

Kommentoi julkaisua