Septic Apes – Slaughterhouse Tapes II

Septic Apes Slaughterhouse Tapes II (2013)Stoner sludge from Hell! Raskain ja psykedeelisin soundein varustettu Septic Apes tarjoaa ihmeteltävää ”Slaughterhouse Tapes II”-teoksella sekä vie sinut mukaan 70- ja 90-luvun parhaille puolille. Triolla on tällä hetkellä kokoelmissaan yksi aikaisempi teos, samalla nimellä varustettu ykkösosa. Tuskin tämä väkevyys tähän jää.

Allekirjoittaneen suitsukkeentuoksuisen olohuoneen olemus muuttuu yllättäen massiivisen äänipölyn peittämäksi, kun bassosoundi saa lähes laskemaan alleen. Rosoinen, säälimätön ja nimenomaan RASKAS teos tuottaa jo alkutahdeillaan sopivasti mielihyvää. Albumin nimen mukaan, (vanhalla) teurastamolla äänitetyt raidat tuovat ponnekkaan ”viban” yleiseen soundiin. Laulajan lausunnot ovat hyväksyttäviä, sopiihan mölinä vastaavan äänivallin päälle (sekä ajoittaiset taustaörinät). Huippukohtina toimivat kappaleen ”Sad Revel” kitarasoolot, jotka nostavat kitaristin virtuositeetin pinnalle muuten niin tasapaksuun meininkiin verrattuna.

Parasta on, että tämä bändi ei luo AD/HD-pakokauhua, mikä vauhtiveikoille voi sattua ilman päivittäistä speed metal-annosta. Musiikillinen anti oli kuitenkin jopa koukuttava, jokin tässä kiehtoi jo kansikuvaa katsoessa. Kertseissä tekee mieli laulaa mukana ja ”ränttätänttä” luo hyvän grooven viimeisessä hitaassa ”Without Redemption”. Miinukseksi voisi kuitenkin laskea puuduttavuuden ja lievän itsensä toistamisen, ehkä inspiraation poikanen ei kuoriutunut kokonaan syntymähetkellä. Summa summarum, aiheellista ja asiallista velliä ilman turhia hallusinaatioita.

Tässä ei tarvita trumpettihousuja eikä lääkärin määräämiä luonnontuotteita, Septic Apes antaa hyvää apua päivittäiseen ylivireyteen.

7/10

Kappalelista:

  1. Vampire Counts
  2. Sad Revel
  3. Without Redemption

http://septicapes.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/SepticApes/

Kirjoittanut: Kristian Kankare