Septicflesh tähdittämään marraskuussa Helsingin ja Tampereen valtaavaa Melancholy Mass Festivalia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.5.2023

Melancholy Mass Festival järjestettiin menestyneesti Tampereen Olympiassa ja Helsingin Ääniwallissa viime vuoden syyskuussa. Nyt Festivaalin toinen editio saapuu molempiin kaupunkeihin ja tarjoaa aimo annoksen herkän raivokasta raskailua. Helsingin pelipäivä on perjantaina 24. marraskuuta ja Tampereella fiilistellään seuraavana iltana.

Tapahtumia saapuu tähdittämään viime vuonna uuden albumin julkaissut kreikkalainen Septicflesh. Sinfonista death metal -paahtoa suoltava Septicflesh peilaa hienosti Melancholy Mass Festivalin ydinaatetta melankoliasta. Yhtye on Suomessa tuttu esiintyjä, joten nyt faneille ja uudelle yleisölle on luvassa ainutlaatuiset headline-keikat intiimin tunnelmallisissa klubiolosuhteissa.

Septicfleshin lisäksi festivaalilla nähdään vuonna 1995 perustettu sinfoninen black metal -yhtye ..And Oceans, jonka melankolinen runttaus on saavuttanut kulttimaineen, onhan yhtye genrensä pioneeri Suomessa. Vuonna 2018 paluun tehnyt bändi julkaisi albumin tammikuussa ja muisti vielä musiikilliset juurensa.

Myös vastikään pitkäsoiton julkaissut Vorna saapuu levittämään suomenkielistä melankolisen metallin sanomaan festivaalin lauteille. Vornan tuore ”Aamunkoi”-albumi ylsi Suomen virallisen myyntilistan sijalle 7. Levy sai myös medioilta ympäri maailmaa huippuarvosteluita. Vorna on valmiina astumaan maamme melankolisten metalliyhtyeiden kärkikastiin, ellei se jopa jo ole siellä.

Kattausta vahvistavat lisäksi tumma ja sinfoninen deathcore-yhtye Assemble The Chariots sekä melodinen death metal -ryhmä Voidfallen.

Melancholy Mass Festival 2023
pe 24.11. Helsinki, Ääniwalli
la 25.11. Tampere, Olympia

Septicflesh (GRC)
.. And Oceans
VORNA
Assemble The Chariots
Voidfallen

www.aaniwalli.fi
https://olympiakortteli.fi
www.nem.fi

Ennakkoliput molempiin tapahtumiin ovat myynnissä Tiketissä hintaan 36,40 e.

Luetuimmat

Uusimmat