Sepulturan Derrick Green ei tykkää nähdä muusikoita humalassa lavalla: ”Ajattelin aina, että se ei ole ollenkaan siistiä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.7.2021

Brasilialaisen metalliyhtye Sepulturan solisti Derrick Green painottaa terveellisten elämäntapojen merkitystä. Hän puhui aiheesta tuoreessa The Metal Mixtapen haastattelussa.

”Olen huomannut, että monet hieman vanhemmat taiteilijat, joita ihailen, pitävät huolta itsestään, ja se todella inspiroi minua. Tarkoitan, että jopa artistit, jotka edustavat täysin eri musiikkityylejä, kuten Sting tai Lionel Richie tai Sammy Hagar, näyttävät kaikki upeilta ikäänsä nähden ja soittavat yhä musiikkia ja pystyvät yhä hoitamaan työnsä. Olen aina ihannoinut sitä. En koskaan pitänyt siistinä sitä, että muusikot kuolevat nuorena… Ajattelin aina, että se ei ole ollenkaan siistiä – mennä lavalle ja olla täysin kännissä.”

”Minusta oli surullista ja traagista nähdä Amy Winehousen tulevan julki ongelmiensa kanssa, kun hän tiesi potentiaalinsa, ja sitten hän teki näitä kamalia esityksiä ja hänen uransa päättyi. Se oli hädin tuskin edes alkanut. Se on hyvin surullista. Enkä fanina ole koskaan pitänyt siitä, että menen keikalle ja näen bändien olevan kännissä esiintyessään tai etteivät he pysty tekemään työtään tai näyttävät vain täysin murjotuilta. Se vie paljon pois artistilta. Joten minusta tuntui, että pitkäikäisyys ja vakavasti ja ammattimaisesti tekemänsä työn kannalta on sitä, että jätän syrjään huumeet ja elämäntyylin, jota ihmiset luulevat rock-ihmisillä olevan, tai ennakkoluulot, joita ihmisillä on siitä, ja menen johonkin, mikä saa minut tuntemaan oloni hyväksi. Rakastan musiikin tekemistä, ja rakastan kokea olevani terve, kun teen sitä.”

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →