Serbian lahja rockille – arviossa The Big Dealin esikoisalbumi ”First Bite”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 13.7.2022

Kun puhutaan rockista, Serbia ei ole maa, joka tulisi ensimmäisenä mieleen. Kyseisessä maassa on kuitenkin selvästi osaamista rockin suhteen, sen todistaa The Big Dealin esikoisalbumi. Brankovicin pariskunnan (kitaristi Srdjan Brankovic ja vokalisti-kosketinsoittaja Nevena Brankovic) ideoima The Big Deal on kasvanut nykyiseen muotoonsa kattaen heidän lisäkseen toisen vokalisti Ana Nikolicin, rumpali Marko Milojevicin ja basisti Alessandro del Vecchion. Tämän kokoonpanon voimin syntyi ”First Bite”, jolla serbialaisyhtye tuo esiin omat lahjansa rockille.

Debyyttialbumin perusteella The Big Dealin fokus on melodisessa rockissa, joka virtaa tarvittaessa myös AOR:in ja pop metalin suuntiin. Ulosanti ja taidot taittuvat tarvittaessa laajemmallekin, kuten ABBA:nGimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” ja NightwishinAmaranth” -kappaleista viime vuonna julkaistut onnistuneet coverit osoittavat. Jo pelkästään näiden cover-kappaleiden perusteella voi todeta, että oman merkittävän piirteensä serbialaisyhtyeen äänimaisemaan antavat nimenomaan sen naispuoliset vokalistit, Brankovic ja Nikolic. Heidän äänensä sulautuvat upeasti yhteen ja antavat The Big Dealille sielun.

Mitä tulee itse debyyttialbumiin, etenee se vaivattomasti ja ongelmattomasti kappaleesta toiseen. Teosten välillä on hienoisia eroja ja kun ottaa huomioon, kuinka potentiaalisia solisteja yhtyeessä on, on oikeastaan yllättävää ettei albumi pursua toinen toisensa perään euforista hittiä. Tällaisiksi nousevat tällä erää lähinnä AOR-vivahteinen ”Top Heaven”, kasarirockia pursuava ”Rebel Lady” ja melankolinen ”Bad Times, Good Times”.

Kolme selkeästi erottuvaa kappaletta on toki hyvä saavutus, mutta The Big Dealiltä olisi voinut odottaa enemmänkin. Toisaalta, kyseessä on vasta serbialaisyhtyeen debyyttialbumi, jolla The Big Deal hakee vielä lopullista muotoaan. Ilman solistejaan yhtyeen musiikki ei juurikaan eroa muista melodisen rockin kentällä soittavista yhtyeistä, joten tulevaisuutta ajatellen lisää särmää kaivattaisiin. Joka tapauksessa, The Big Dealissä on runsaasti potentiaalia, jota ”First Bite” raottaa jo rohkeasti ja onnistuneesti. Debyyttialbumi on hyvä pelinavaus, jonka perusteella yhtyeen tulevia julkaisujakin kannattaa odottaa.

Kappalelista:

1.    Never Say Never

2.    I Need You Here Tonight

3.    Sensational

4.    Top Heaven

5.    Wake The Fire

6.    In The Dead Of The Night

7.    Rebel Lady

8.    Power On

9.    Bad Times, Good Times

10.    Fallen

11.    Lady Of The Night

https://www.facebook.com/TheBandBigDeal

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen