Sergio Vega kommentoi tarkemmin lähtöään Deftonesista – mainitsee työstävänsä uutta projektia, jolla vierailee myös Every Time I Dien Keith Buckley

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.4.2022

Tovi sitten vaihtoehtometalliyhtye Deftonesin pitkäaikainen basisti Sergio Vega ilmoitti jättävänsä yhtyeen. Vegalla on tavoitteenaan käynnistää oma projektinsa, jolla kuullaan myös hiljattain suurista miehistönvaihdoksista kärsineen Every Time I Dien Keith Buckleyta.

Vega kertoi päätöksestään jättää Deftones tuoreessa Talk Toomey -podcastin haastattelussa.

”Tulin siis bändiin hyvin traumaattisen ajanjakson aikana. Tulin mukaan levylle, ’Erosille’, joka oli tavallaan keskeneräinen. Ymmärtääkseni levy-yhtiö [Maverick] ei aikonut julkaista sitä. He eivät olleet innoissaan siitä. Aikeenamme oli sitten vain erota levy-yhtiöstä,

Mutta Nick [Raskulinecz, tuottaja] tuli kuvaan mukaan ja jotenkin erorahamme menivät ’Diamond Eyesin’ rahoittamiseen. Joten yritimme uudestaan uudella levyllä. Ja kaikki se energia, ja jonkinlainen epäitsekkyys ja trauma ilmaistiin siinä.

Kun tulin bändiin, olin avoin kaikelle. Ystäväni olivat hädässä. ’Mitä te tarvitsette? Haluatteko minun soittavan bassoa? Haluatteko minun soittavan banjoa? Haluatteko minun tekevän mitä tahansa?’ He sanoivat: ’Hei, emme ole täysin varmoja siitä, mitä toit Quicksandiin, mitä teit, mutta rakastamme Quicksandia. Chi rakasti Quicksandia. Haluamme ottaa sinut mukaan bändiin ajan myötä.’ Ja näin se toimi Frankin [Delgado, ohjelmoija/turntablisti] kanssa, ja näin se tulee toimimaan sinun kanssasi, Vega kertoo ja jatkaa:

”Kyse ei ollut rahasta, koska he sanoivat, että tässä on lisää rahaa, tässä on palkankorotus. Kyse ei koskaan ollut rahasta, vaan yhteenkuuluvuuden tunteesta. Se oli siis todella sitä. Ja loppujen lopuksi, kun erosimme, se ei johtunut siitä, että yritin neuvotella itseäni uudelleen pandemian aikana.

Se johtui sopimuksen peruuttamisesta. Minulla oli pieni keskustelu Chinon kanssa, ja sitten toinen keskustelu parin kaverin kanssa, jotka he älähtivät, kun sopimusta haluttiin laittaa uudelleen voimaan.

Ajattelin, että mielestäni tie eteenpäin on se, että voimme kaikki olla samassa veneessä. Nyt olisi aika päästä pois tällaisesta rakenteesta. Koska se ei oikein toimi kenenkään hyväksi, varsinkaan nyt, kun emme ole olleet kiertueella, emme tee mitään. Eikä tämäntyyppisessä rakenteessa ole mitään järkeä, tässä vaiheessa on kulunut kaksitoista vuotta ja annetaan sen olla siinä.”

Voit tutustua Vegan haastatteluun tarkemmin täällä.