Serpenthia – Beyond

Serpenthia Beyond 2013Käärmeen polulla raikaa jälleen. Männä vuonna ilmestynyt ”Beyond” on Serpenthia-yhtyeen omajulkaisu useamman demon jälkeen. Dark metal lukuisine vivahteineen on kokoonpanon avainsana, sinfonioita ja brutaalia teatteria unohtamatta. Viisi sielua ohjaa tätä elämän ja kuoleman välimaaston pakettia, pyhättönä toimii Joensuu. Avataanpa arkku ja yhdytään synkimpien syvyyksien salaperäisyyksiin.

Pimpeli pom ja jytym tytym. ”Them” himmaa alun pelonsekaisesti, kunnes saamme nauttia blast beat-melodiatykityksestä. Black ja death-metal vaikutteet manaavat suolet ulos kuorestaan ja syntetisaattori/keyboard-asetelmat jäykistävät erään kehon elimen. Hidas ja levyn tunnelmallisin ”Nightbringer” sopii vähemmän mäiskeenhaluisille, ”Tragedy” sinfonioihin hurahtaneille. Allekirjoittaneen makuun on black metallimpi ”The Spectre”, eritoten kitarasoolo.

Konekiväärikitarat ovat mukavan diskanttiset, melodia- ja kappalekulut ovat tasaisenvarmat pikku koukkuineen, lauluosuuksien variaatiot toimivat kaikkine elementteineen sekä basso- että basaarityöskentely hioo korvanystyrät kuuroiksi. Pelkotiloja ja järkytysnäytelmää kaipaaville suositellaan vähintään kuudesti päivässä. Monotoniaa ei onneksi löydy, vaikkakin sykähdyttävimmät yllätykset puuttuvat tästä näytelmästä. Genreblendaus on rehellisesti suurin ansio tälle bändille.

Raakaa ja ilotonta meininkiä on tällä jengillä tarjolla, ikään tai suuntautumiseen nähden – Serpenthia syö pääsi ja raiskaa unesi. Myös painajaisesi.

9/10

Kappalelista:

  1. Them
  2. The Spectre
  3. Nightbringer
  4. Beyond The Veil
  5. Tragedy
  6. The Fall (Deception Pt. II)

https://www.facebook.com/pages/Serpenthia/324796320484?fref=ts

Kirjoittanut: Kristian Kankare

Kommentoi julkaisua