Set Up To Fail – Demo 2013

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.4.2013

set up to fail2010 perusettu Set Up To Fail soittaa ”modernia hevimeteliä”. Rovaniemellä majaileva bändi on tempaissut kuusi biisiä levylle, joka kantaa nimeä ”Demo 2013”.

Bändin demoa kuunnellessa tulee sellainen ”no jaa” -olo. Tunkkaiset soundit surisevat ja pörisevät ikävästi. Räkäinen huuto on miksattu jotenkin oudon suttuiseks,i ja ”tehokeinona” käytetty puhdas laulu on kaamean kuuloista. Biiseissä on muutamia hyviä juttuja ja meno yltyy välillä suhteellisen tiukaksi, mutta soitanto on pirun amatöörimaista. Siirtymät tulevat välillä laiskasti, ja jotkin sävellysratkaisut ovat vain hölmön kuuloisia.

Kuuden biisin demo alkaa puuduttaa pahasti puolessavälissä, ja kiinnostus bändiin on loppunut jo viimeisen biisin kohdalla. Bändin hämmentää soppaa viimeisenä tulevan ”Joulubiisi”-kappaleen kohdalla. Kappale hymyilytti useammankin kerran, mutta se ei sovi ollenkaan bändin muuhun tuotantoon. Sinänsä hauskaa, että kyseinen huumoribiisi on ehkä demon paras kappale. Biisissä on laulukin miksattu kirkkaammaksi ja kappale jäi päähän soimaan.

Jos soundimaailma olisi kohdillaan ja soitto kulkisi tiukemmin, voisi Set Up To Failissa olla potentiaalia, mutta tämmöisenään bändi on nimensä veroinen.

4/10

Kappalelista:
01. All Systems Fall Apart
02. World of Ours
03. Set Up To Fail
04. Unending Sleep
05. Death From the Sky
06. Joulubiisi

https://soundcloud.com/setuptofail

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat