Seuraaja hienolle debyytille – Arviossa King Companyn Queen Of Hearts

Kirjoittanut Simo Pernu - 8.8.2018

Kokeneiden tekijämiesten King Company julkaisi pari vuotta sitten erinomaisen debyyttialbumin ”One For The Road”. Bändissä soitti ja soittaa yhä Antti Wirmanin ja Mirka ”Leka” Rantasen kaltaisia rutinoituneita huippumuusikoita. Melodinen hard rock tuli bändiltä kuin itsestään, ja paketin viimeisteli Thunderstonesta tuttu laulaja Pasi Rantanen. Nyt Rantanen on jättänyt bändin, ja vokaalivastuun on ottanut tuntemattomampi italialainen Leonard F Guillan. Laulajan vaihtuminen on vaikuttanut bändin sointiin jopa yllättävän paljon. Ensivaikutelma levystä on kaksijakoinen. Toisaalta bändin muusikoiden osaaminen näkyy ja kappaleet ovat hyvin soitettuja ja sävellettyjä. Jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan, ja ensimmäisen kuuntelun jälkeen päällimmäinen tunne on pettymys, varsinkin verrattuna bändin hienoon debyyttiin.

Hiljalleen levyn kappaleet alkavat kuitenkin löytää paikkansa kuulijan mielessä. Levyn avaava nimikappale ei oikein tahdo lähteä, mutta sitä seuraavat ”One Day Of Your Life” ja ”Stars” ovat tyylikkäitä ja melodisia hard rock/aor- kappaleita. Bändin soinnissa on kuultavissa vaikutteita genren legendoilta,  kuten Foreignerilta ja Magnumilta. Toisaalta King Company soi modernisti, mikä on luonnollista, kun bändin jäsenillä on kokemusta Warmenin ja Thunderstonen kaltaisista orkestereista.

Melodinen hard rock on erittäin kilpailtu genre, ja hyviä bändejä on valtava määrä. Tämä asettaa isoja odotuksia musiikin laadulle. Hyvällä ei vaan enää pärjää kilpailussa. Usean kuuntelun myötä kuva albumista paranee, mutta alusta asti on tunne, että jotain tästä puuttuu. Kiitettävälle tasolle ei päästä kuin hetkittäin. ”Never Say Goodbye” on tarttuva ja kaunis balladi. Varsinkin Magnum tulee vahvasti mieleen. Tunnelmallinen ”Berlin” on albumin paras biisi ja muistuttaa jossain määrin tämän päivän Europen soundia. Komea on myös ”Living A Dream”, jossa Guillan kuulostaa ajoittain Rushin Geddy Leeltä.

Albumilla ei ole yhtään rimanalitusta. Kaikki biisit saavat puhtaat paperit. Toisaalta levyllä ei ole myöskään yhtään mahtibiisiä. Guillanin laulu on hyvää, mutta Rantasen tasolle hän ei pääse. Rantasen suoritus oli debyytillä erittäin vakuuttava ja voimakas, joten siinä mielessä vertailu ei ole reilu. Jotain bändin soinnista vain jää laulajan vaihtumisen myötä puuttumaan. Kokonaisuutena albumi on hyvä, mutta erinomaisuuteen ei ylletä.

7+/10

Kappalelista:

1. Queen Of Hearts
2. One Day Of Your Life
3. Stars
4. Living In A Hurricane
5. Under The Spell
6. Never Say Goodbye
7. Learn To Fly
8. Berlin
9. King For Tonight
10. Living The Fream
11. Arrival

King Company Facebookissa.