Shade Empire julkaisee syksyllä uuden albumin ”Sunholy” – levyn nimikkokappale kuunneltavissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.6.2023

Suomalainen sinfoninen extreme metal -yhtye Shade Empire on julkaissut singlen ja videon tulevan kuudennen studioalbuminsa ”Sunholyn” nimikkokappaleesta.

Biisi edustaa albumin raskaampaa ja sinfonisempaa puolta, jota myös kappaleen videon henkeäsalpaavat maisemat symboloivat.

”Sunholy-videolla halusimme tehdä asiat eri tavalla kuin ennen, koska musiikki vaati eeppisiä maisemia. Tapasimme erittäin lahjakkaan musiikkivideotuottajan Oliver Königin, jonka aiemmat teokset ja kauniit maisemat kiinnittivät huomiomme. Video kuvattiin Itävallan alpeilla yli 2500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Emme voisi olla tyytyväisempiä lopputulokseen”, yhtye kertoo.

Chris Edrichin (Devin Townsend, Leprous, Alcest) miksaama ja Pierrick Noëlin (Klone) masteroima Sunholy on monipuolinen teos. Fleshgod Apocalypsen Francesco Ferrini vastaa orkestraatioista ja Andy Reich Collapse Of Artista viimeistelee teoksen kansitaiteellaan.

Albumikokonaisuus kypsyi pitkään ja sen kuulee ja näkee. Shade Empiren uran syvin ja kattavin teos on teemoitettu vuoden 1978 Peoples Temple -kultin joukkomurhaan, mutta mukana on myös laajempaa pohdiskelua maailman nykytilasta.

Tulevan levyn kappalelista:

1. In Amongst The Woods
2. The Apostle
3. This Coffin an Island
4. Sunholy
5. Torn Asunder
6. Maroon
7. All-Consuming Flame
8. Profane Radiance
9. Rite of Passag

Voit katsoa levyn nimikkokappaleen musiikkivideon alhaalta.

Luetuimmat

Uusimmat