Shade Empire

Kuopiolainen dark metallia soittava Shade Empire julkaisee odotetun ”Zero Nexus” albuminsa maaliskuun 12. päivä Dynamic Arts Recordsin kautta. Otimme yhteyttä sähköpostitse yhtyeen kitaristiin Juha Sirkkiään, joka valotti meille hieman yhtyeen historiaa, sekä kertoi tunteitaan yhtyeen uudesta ”Zero Nexus” albumista. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

shadeempire.jpg

Terve. Näin alkuun voisitko kertoa meille hieman yhtyeen tuoreimpia kuulumisia?

Juha Sirkkiä: Moi! Hyvää kuuluu, tässä odottavalla fiiliksillä. Levy on kohta kaupoissa ja keikkoja aletaan pikkuhiljaa takoa.

Aloititte yhtyeen vuonna 1999. Voisitko kertoa meille hieman historiastanne. Miten kaikki sai alkunsa?

Juha Sirkkiä: Kaikkihan juontaa juurensa jo tuonne 97-98 vuoden paikkeille. Ihan normaalilla kuviolla kaikki sai alkunsa, että allekirjottanut ja tuo meidän basisti, Eero Mantere, raahattiin kamat samaan autotalliin ja aloitettiin soittohommat. Peruskuviolla siis. Jo alusta asti oli selvää, että omia ralleja aloiteltiin heti tekemään, toki perus Metallicat tuli soiteltua.

Mitkä yhtyeet olivat ne yhtyeet, jotka teille oli tärkeitä lapsuudessanne? Mikä sai teidät soittamaan juuri metallia?

Juha Sirkkiä: No siihen aikaan toki oli Metallica, Iron Maiden, Megadeth… Queen oli myös suhteellisen kova ja Sepultura toki sitten tappoi pihassa ja puutarhassa. Siitä homma luisui sitten rankempiin pumppuihin ja toki musamaku laajeni entisestään.

Mistä nimi ”Shade Empire”? Onko nimen takana jokin tarina?

Juha Sirkkiä: Ei ole oikeen mitään järkevää selitystä. Jälkeenpäin kun miettiin, niin sitä toki olisi voinut enemmän miettiäkin Mutta joku nimi piti keksiä ennen kuin mentiin ensimmäistä demoa nauhoittamaan. Istuttiin sitten kolme tuntia treeniksen lattialla ja pähkäiltiin.

Teidän uusi albumi ”Zero Nexus” julkaistaan maaliskuun 12. päivä Dynamic Arts Recordsin kautta. Millaisia odotuksia teillä on itsellänne levyn suhteen?

Juha Sirkkiä: Itse olemme kyllä todella tyytyväisiä levyyn. Se on ehdottomasti paras ja monitasoisin levymme tähän asti! Toivotaan, että ihmiset ymmärtävät tällaisen kaman päälle. Tämä ei missään nimessä ole kuitenkaan mitään kerralta pureskeltavaa kamaa.

Kertokaahan hieman levyn teko prosessista. Sujuiko nauhoitus ongelmitta vai oliko äänitys tuskaa?

Juha Sirkkiä: Oli kyllä nautittavimmat sessiot tähän mennessä, mitä meillä on ollut. Toki sitä on tuskailtukin ihan urakalla, mutta loppujen lopuksi hommat meni pääpiirteiltään hyvin.

Mikä on teille itsellenne se suosikki kappale uudelta levyltä? Miksi?

Juha Sirkkiä: Jaahas…ei oikein ole yhtä noussut ylitse muiden. Levy on kuitenkin hyvin yhtenäinen kokonaisuus ja niin sen toivoisin muidenkin ottavan. Kokonaisuuteen olen oikeastaan ensimmäisen kerran todella tyytyväinen!

Teidän uusi video ”9in1” julkaistiin viikko sitten. Kertokaahan meille hieman videon teosta. Keneltä tuli idea videon tekoon?

Juha Sirkkiä: Videoa kuvattiin neljä päivää kylmässä. Monta kilometriä kelaa ja pitkiä tunteja. Viime levyn ”Chemical God”-videon myötä alkanut yhteistyö Ari Reinikaisen kanssa todettiin niin hyväksi, että päätettiin sitten jo hyvissä ajoin, että tehdään videot myös uuteen levyyn. Nythän me tosiaan kuvattiin kerralla kaksi videota, joista toinen tulee myöhemmin keväällä. Se on ikään kuin jatkumoa tuolle ”9in1”- videolle, joten tarina jatkuu…

Valaiskaahan hieman tulevaisuuttanne. Mitä Shade Empirelle tapahtuu tulevaisuudessa?

Juha Sirkkiä: Tulevaisuus näyttää kyllä todella hyvälle. Kaikki riippuu niin monesta tekijästä ja myöskin onnesta, että kuinka isoille lätäköille pääsemme polskimaan.

Onko luvassa kesällä festareita? Jos niin missä?

Juha Sirkkiä: Festarit on tällä erää vielä hieman auki, mutta toivoa sopii. Sen näkee tuossa myöhemmin kuinka monelle saadaan jalka työnnettyä.

Lopuksia hieman live kommelluksista. Mikä on teille se ”noloin” live kokemus?

Juha Sirkkiä: Toistaiseksi olemme selvinneet aika hyvin ilman mitään suuria ongelmia. Ainahan sitä jotain sanojen unohtelua ja väärän biisin soittelua tapahtuu, mutta siinäpä ne isoimmat sitten onkin.

Lopuksi hieman musiikki maustanne. Millaista musiikkia itse tällä hetkellä kuuntelette?

Juha Sirkkiä: Ihan laidasta laitaan. Tämän vuoden kovin levy on kyllä ollut ehdottomasti Jenni Vartiaisen ”Ihmisten Edessä”. Metallipuolelta ei ole oikein mikään kunnolla kolahtanut.

Kiitoksia haastattelusta ja onnea tämän päivän keikkaan. Haluatko vielä loppuun lähettää terveisiä faneillenne?

Juha Sirkkiä: Menkäähän hakemaan oma maailmanloppunne 12.3.2008 levykaupoista. ”Zero Nexus” olisi sielä silloin odottamassa.

Kommentoi julkaisua