Shamrain – Isolation

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 24.8.2011

Shamrain jatkaa neljännellä levyllään, ilman aiemmilla julkaisuilla kuultua duettolaulantaa. Edellisillä levyillä mukana ollut Mika Tauriainen on saanut lähteä, ja keulaan on nostettu aiemmin sessiojäsenenä toiminut Minna Sihvonen. Musiikillisesti yhtyeen ei ole kuitenkaan tarvinnut järin suuria muutoksia tehdä, vaan yhtye jatkaa samalla rauhallisella, hetkittäin jopa turhankin veltolla melankolisella rockilla.

Valitettavasti juuri mieslaulujen kokonaan pois jättäminen tuo levylle hieman onton tunnelman. Siinä missä levyn nopeammat rallit, kuten avausraitana toimiva ”How Can I Make It Through The Night?” tai ”Noises” toimivat varsin kohtuullisesti pelkillä naisvokaaleillakin, niin hitaammissa kappaleissa ei Minna Sihvosen lauluääni korosta yhtyeen synkkyyttä ja lohduttomuutta yhtä hyvin kuin mieslaulut aiemmilla levyillä. Nainen osaa kyllä laulaa oikein hyvin, mutta ääni on yksinkertaisesti liian kaunis ja hento.

Valitettavasti yhtye on tehnyt tässä laulaja valinnassaan mielestäni kardinaalimunauksen, ja tällä tavalla ”Isolation” on yhtyeen heikoin levytys tähän mennessä. Aiemmilta levyiltä tuttu melankolia ei tahdo nyt oikein tarttua kuuntelijaan, vaan levy on ennemminkin kauniin heleästi soivaa gootti-poppia. Musiikillisesti kun yhtye ei varsinaisia koukkuja ole aiemminkaan osannut oikein antaa, mutta vahvojen laulujen ansiosta siihen ei ole ollut aiemmin tarvetta. Ja nyt kun niitä kaivattaisiin, niin niitä ei ole edelleenkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Isolation” on ihan ok levy, joka sopii vallan mainiosti taustamusiikiksi takkatulesta ja viinilasillisesta nauttiessa, tai puolison kanssa rakastellessa, mutta varsinaiseksi kuuntelumusiikiksi siitä ei ole. Siihen se on yksinkertaisesti liian tylsä ja mitäänsanomaton. Seuraaville levyille, joko sävellyksiin enemmän munaa tai sitten uuden mieslaulajan hakuun.

5/10

Kappalelista:
01. How Can I Make It Through The Night?
02. Everything Made Perfect Sense
03. Until Twilight
04. A Room With No View
05. Quiet Today
06. Surreal Play
07. Noises
08. Slow The World
09. Horizon
10. The Deep End Of The Ocean

http://www.shamrain.net/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut Riku Mäkinen