Shark Varnish on saanut debyyttilevynsä valmiiksi

Tampereelta tuleva kokeellista äärimusiikkia tekevä  on saanut ”KYTÖ”-debyyttilevynsä valmiiksi. Levy on kokonaisuudessaan kuunneltavissa ohessa. Bändi kommentoi asiaa näin:

KYTÖ on nyt valmis. Matka oli pidempi kuin ajattelimme, ja erilailla vaativampi kuin odotimme. Siihen on ladattu kaikki tarttumisen arvoisilta tuntuneet äänet, joita Shark Varnishin puitteissa osasimme tuoda ulos. Se kertoo yhtä paljon kuluneesta vuodesta, tämän bändin äärellä kuluneista vuosista, kuin myös tähän asti musiikin luomisen äärellä kuluneista kahdestakymmenestä vuodesta. KYTÖ kertoo soittajistaan, maailmasta heidän ympärillään ja ajatuksista, toiveista sekä peloista, joiden ääreltä musiikki kenties meidät ja kuulijan vapauttaa kohti jotain uutta, jota kohden tuntuu luonnolliselta leijua. Albumi on nyt nautittavissanne sekä puhtaasti musiikkina että myös katselukokemuksena. Oheisen YT-linkin kautta löydätte koko albumin kattavan musiikkivideokokonaisuuden valmiina soittolistana.

Musiikkityylimme on alati laajeneva, mutta tekijöidensä näköinen sekoitelma yhtä lailla raakoja ja aggressiivisia, kuin lennokkaita ja toismaailmallisia elementtejä. Hillittömiä syntetisaattorivalleja vauhdittaa primitiivinen rummun pauke, jossain kilisee kitaran ääni ja kuiskuttelee ihminen – tai jokin sen kaltainen. Tunnelma on yhtä lailla kiinni todellisuudessa kuin sen ulkopuolella. Vähän kuin yrittäisi kertoa unessa kuulemansa vitsin, muttei millään osaa perustella mikä siinä on hauskaa. Kaiken kruunaa itsepäinen ITE-mentaliteetti ja jatkuva, kasvava tarve etsiä, löytää ja kokeilla. Party Avantgarde!

Kommentoi julkaisua