Shear

Shear 2014 2Kotimainen metallia soittava Shear julkaisee uuden ”Katharsis”-nimeä kantavan albuminsa maaliskuun 21. päivä Lifeforce Recordsin kautta. Albumi on järjestyksessään yhtyeen uran toinen. Kaaoszine tavoitti yhtyeen sähköpostitse tulevan albumin julkaisun kynnyksellä ja kyseli yhtyeeltä hieman mietteitä sekä uuteen albumiinsa, että tulevaisuuden näkymiin liittyen. Kaaoszinen kysymyksiin vastaili yhtyeen kosketinsoittaja Lari Sorvo.

Morjensta. Kuinkas vuosi 2014 on Shearin leirissä lähtenyt käyntiin?

Lari Sorvo:  Kiitos oikein hyvin! Tunnelma on jännittynyt ja odottavainen, kun venaillaan uuden albumin julkaisua Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Japanissa levy onkin jo ehditty julkaista. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja toivomme, että muutkin pitävät albumista! On mielenkiintoista nähdä miten albumi otetaan vastaan ja miten ihmiset kokevat uuden albumin verrattuna ensimäiseen, pari vuotta sitten julkaistuun ”Breaking the Stillness” -albumiin.

Teiltä ilmestyy järjestyksessään toinen kokopitkä albumi nimeltä ”Katharsis” maaliskuun 28. päivä Lifeforce Recordsin kautta. Kuinka yhteistyö saksalaisen levy-yhtiön kanssa on tähän mennessä toiminut? Oletteko te itse olleet tyytyväisiä levy-yhtiöstä tähän asti saamaanne tukeen?

Shear Katharsis 2014Lari Sorvo:  Yhteistyö on toiminut vallan mainosti. Meille tärkein kriteeri levy-yhtiön suhteen on toimiva kommunikaatio molempiin suuntiin. Lifeforcen kanssa homma on pelittänyt todella hyvin, vaikka emme ole tavanneet levy-yhtiön edustajia kasvotusten kuin kerran.Hommat hoidetaan pääasiassa sähköpostin välityksellä. Joskus on korviin kantaunut huhuja bändeistä, jotka ovat ulkomaalaisilla levy-yhtiöillä ja välillä sähköposteihin ei ollenkaan vastailla, tai jos vastataan, niin pitkällä viiveellä. Meillä tätä ongelmaa ei ikinä ole ollut, kommunikaatio Lifeforcen kanssa on erittäin ripeää.

Yhtye koki pieniä muutoksia ennen uuden albumin kirjoittamista. Miten tämä on vaikuttanut yhtyeeseen ja mikä on ollut uuden basistin Silver Otsin (Ex-Amoral / Dead Shape Figure) rooli albumin kappaleisiin?

Lari Sorvo: Silverin liittyminen bändiin oli meille todellinen onnenpotku. Sen lisäksi, että mies on hyvä basisti, jonka kanssa huumori ja jutut kohtaavat, on hän myös erittäin kova biisintekijä! Uudella albumilla Silverillä on ollut näppinsä pelissä monessa biisissä.Silverin kirjoittamat biisit ovat sopineet erittäin hyvin yhteen muihin uuden levyn biiseihin, ja hänen riffinsä ja näkemyksensä ovat tuoneet myös paljon tuoreutta yhtyeelle. Summa summarum, Silverin liittyminen bändiin on ollut kaikille todella hyvä piristysruiske!

Albumi on tosiaan teidän toinen levytyksenne. Jos vertaat tätä ”Katharsis” albumia musiikillisesti teidän ”Breaking The Stillness”-albumiinne, niin mitkä itse näet albumeiden suurimpana eroavaisuutena? Onko jotain asioita, joita haluttiin tehdä ”Katharsis”-albumille toisin edelliseen verrattuna?

Lari Sorvo: Albumi on ehdottomasti edeltäjäänsä monipuolisempi. Mitään määrätietoista uutta lähestymistapaa ei toisen albumin sävellykseen otettu, vaan kaikki tapahtui hyvin luonollisesti.Otimme opiksemme ensimmäisen albumin teon aikana tehdyistä hutiammunnoista,  jotka sitten korjasimme toisen levyn sävellyksen, äänitysten ja tuotannon aikana. Myös Silverin sävelkynän mukaan tuominen sävellysprosessiin on vaikuttanut lopputulokseen positiivisella tavalla. Uutta albumia luonnehtisin samaan aikaan ajoittain raskaammaksi kuin edeltäjänsä, mutta melodiset ja tarttuvat elementit ovat edelleen läsnä. Ja ne on tehty tällä kertaa vielä paremmin!

Mistä aiheesta ”Katharsis”-albumin kappaleet oikein kertovat? Mistä olette ammentaneet ideoita albumin kappaleiden sanoituksiin?

Shear 2014 1Lari Sorvo:  Biisien lyriikat ovat täysin Alexan käsialaa, joten en millään erityisen syvällä tasolla pysty niitä tässä avaamaan. Käsitykseni mukaan kuitenkin suurin osa lyriikoista käsittelee ahdistuneisuutta ja  epäonnistumisia, jotka ovat elämän varrelle sattuneet. Ja myös sitä, mitä kautta näistä fiiliksistä on kuitenkin loppupeleissä päästy voiton puolelle.

Albumin kansitaide on myöskin hieno. Miten kansi kuvastaa itse albumia?

Lari Sorvo:  Albumin kansitaiteesta on vastannut Textures-yhtyeen Remko Tielemans. Moni bändin jäsen on kova Textures-diggari ja olemme aina pitäneet heidän visuaalisesta ilmeestään sekä kansitaiteessa, että bändipaidoissa. Otimme yhteyttä Remkoon ja meidän onneksemme hän otti suunnittelupestin vastaan. Kerroimme hänelle yleisellä tasolla levyn teemoista, jonka jälkeen annoimme hänelle vapaat kädet taiteen suhteen. Annoimme hänelle joitain yksittäisi referenssielementtejä, joita halusimme hänen kansitaiteessa käyttävän, jotka hän sitten sisällytti lopulliseen kansikuvataiteeseen.

Albumilta julkaistiin ensimmäisenä kappale nimeltä ”Last Warning”. Minkä takia päädyitte julkaisemaan juuri kyseisen kappaleen ensimmäisenä albumilta? Millaista palautetta olette kappaleesta saaneet?

Lari Sorvo: ”Last Warning” on ”Katharsis” –albumin ensimmäinen varsinainen kappale intron jälkeen. Halusimme aloittaa levyn räväkästi menevällä rallilla, jossa esitetään sekä bändin raskaampaa, että melodisempaa puolta. Biisi oli jo hyvin aikaisessa vaiheessa levyn äänitysprosessia selvä suosikki aloitusraidaksi, joten oli hyvin luonollista julkaista biisi myös ensimmäisenä ”sinkkubiisinä”.

Palaute biisistä on ollut kauttaaltaan melkein pelkästään positiivista ja olemme tästä todella innoisamme!

Tänä vuonna tuntuu tulevan jälleen ulos lukuisia uusia ja varsin mielenkiintoisia albumeita. Keneltä yhtyeiltä itse odotat kuulevasi uutta materiaalia tänä vuonna?

Lari Sorvo: En erityisen aktiivisesti seuraa bändien tulevien albumien julkaisuajankohtia, joten en osaa tähän suoraan vastata. Nykyään uusien bändien ja levyjen kuuntelu lähtee itselläni enemmän vahingon kautta, kuin aktiivisella seurannalla.Vuosien varrella on tullut kuunneltua niin montaa bändiä, ettei jokaisen tekemisiä ehdi aktiivisesti seurata. Yleensä tulee tarkastettua monen semmoisen bändin levy, joka etenkin nuorempana oli itselle todella kova juttu.

Millaiselta näyttää yhtyeen tulevaisuuden näkymät? Mistä teitä voi bongata kesällä keikalta täältä Suomesta? Entä onko tulossa jotain ulkomaan keikkoja?

Lari Sorvo:  Tällä hetkellä ainoa varmistunut keikka on meidän levyjulkaisukeikkamme On the Rocksissa , Helsingissä, perjantaina 4.4, jolloin päästään ensimmäistä kertaa vetämään uusia biisejä yleisölle.  Tämän lisäksi mitään varmaa ei vielä tässä vaiheessa ole sovittu, mutta keikkasäädöt ovat työn alla! Kannattaa seurata kotisivujamme, sekä sosiaalista mediaa (Facebook ja Twitter), joissa ilmoitamme aina uusista varmistuneista keikoista.

http://shearofficial.com/
https://www.facebook.com/ShearOfficial
https://twitter.com/shearofficial

Kiitoksia paljon ajastanne ja onnea albumin julkaisun tiimoilta. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Lari Sorvo:  Kiitoksia paljon haastattelusta ja mukavaa kevättä kaikille lukijoille!

Kommentoi julkaisua