Shiraz Lane – For Crying Out Loud

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 21.4.2016

Hard rock -yhtye Shiraz Lane lienee monille jo tuttu nimi. Aiemmat singlet kuten ”Mental Slavery” ja ”Money Talks” ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, ja viime kesänä koluttiin läpi festivaalit jos toisetkin – festariurakka kulminoituikin maailman suurimpaan metallifestariin Wacken Open Airiin. Yksi virstanpylväs on jälleen saavutettu, sillä ”For Crying Out Loud” on Shiraz Lanen ensimmäinen täyspitkä albumi.

Perinteinen hard rock ja heavy metal ovat eläneet viime vuodet nousukautta, jota uudet yhtyeet ovat edesauttaneet suuresti. Jo pelkästään Suomessa on noussut pinnalle paljon yhtyeitä, joiden ensimmäiset levytykset ovat vankkaa klassikkomateriaalia. Shiraz Lanen debyyttialbumi on uusi kappale tuohon tarinaan. ”For Crying Out Loud” on todella vahva albumi yhtyeeltä, joka tekee hard rockia omalla tyylillään.

Albumi alkaa kovan luokan rock-ralleilla, joissa Shiraz Lane on parhaimmillaan. Vauhdikas meno, terävät riffit, tiukka yhteissoitto, voimakas laulu ja ennen kaikkea taitava biisinkirjoitus ja persoonallinen tapa rakentaa kappalekokonaisuuksia ovat Shiraz Lanen selkäranka. Ne tulevat parhaiten esille juuri vauhdikkaissa rock-biiseissä kuten ”Wake Up” ja ”Momma’s Boy”. Toisaalta ne tulevat esiin myös blues-henkisessä tunnelmoinnissa, joka on tärkeä osa tätä levyä. Se puoli syventää albumin musiikillista antia, antaa hyvän kuvan yhtyeen monipuolisesta osaamisesta ja tuo musiikkiin omanlaistaan särmää, jota ei tunnu olevan kovin monella yhtyeellä enää nykyisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Eräs mielenkiintoinen asia Shiraz Lanessa on sanoitukset. Turhan paskanjauhannan sijaan yhtyeellä tuntuu oikeasti olevan sanottavaa, mikä on todella arvostettavaa ja ehkä uskaliastakin. Hard rockissa kuulee harvemmin näin väkeviä, viisaita ja hyvin kiteytettyjä ajatuksia.

Shiraz Lane osaa käyttää hyväkseen hard rockin ja heavy metalin kliseitä kuitenkaan olematta kliseinen tai laiska ja tuoda niihin jotakin omaa, mikä saa ne tuntumaan tuoreilta. ”For Crying Out Loud” on todella kovatasoinen taidonnäyte nuorelta yhtyeeltä, jolla on valtavasti potentiaalia. Jos musiikin taso pysyy näin korkealla, Shiraz Lanella on kaiken oikeudenmukaisuuden nimissä edessään kirkas tulevaisuus. Jokin saa minut uskomaan, että aivan täysi potentiaali saavutetaan tulevilla albumeilla, kun viimeisetkin palaset loksahtelevat paikoilleen. ”For Crying Out Loud” ei ole täydellinen tai virheetön, mutta silti yksi kovimmista hard rock -albumeista pitkään aikaan.

8½/10

Kappalelista:
1. Wake Up
2. Momma’s Boy
3. House of Cards
4. Begging for Mercy
5. Same Ol’ Blues
6. Mental Slavery
7. Behind the 8-Ball
8. For Crying Out Loud
9. Bleeding
10. M.L.N.W.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Shiraz Lane Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari