Shiraz Lanen ”Vibration I” -EP jatkaa ”Carnival Daysin” suuntaviivoilla

Toissa keväänä julkaistu ”Carnival Days” löi itseni ällikällä. Kyseisellä levyllä muovasi soundiaan melodisemmaksi ja isommaksi ja vakuutti minut vahvalla albumikokonaisuudella. Jotain levystä kielii myös se, että vaikka se ei olekaan minulla päivittäisessä kuuntelussa, pongahtaa se aika ajoin mieleen ja albumia tulee satunnaisesti kuunneltuakin. Vaikka ”Carnival Daysin” julkaisusta on vasta kaksi vuotta, olen vakuuttunut, että kyseinen äänite kestää hyvin aikaa.

Koska ”Carnival Days” teki niin myönteisen vaikutuksen, jäin mielenkiinnolla odottamaan Shiraz Lanen seuraavaa julkaisua. Kun tieto ”Vibration I” -EP:stä tuli, mietin, että tämähän menee jännäksi. Lyhytsoitosta kun voi saada aikaan todella tiukan paketin, ja koska EP on vielä ensimmäinen osa laajempaa kokonaisuutta, antoi sekin oman kiintoisan lisänsä.

”Vibration I” alkaa terävästi energisellä ”Keep It Alive” -kappaleella, joka olisi soundinsa puolesta sopinut hyvin myös ”Carnival Daysille”; kappale kun on kaikin puolin tarttuva ja koukuttava hyvän mielen rockveisu. Myös ”Do You” -kappaleen voisi kuvitella ”Carnival Daysin” sentimentaalisempaan osastoon. Kahden ensimmäisen kappaleen jälkeen lupaavasti alkanut EP hieman latistuu tunnelmansa suhteen ”Revolution” myötä, joka ei oikein tuo mitään uutta esiin Shiraz Lanelta.

Lyhytsoiton neljäs kappale ”You Will Remain” on soundiltaan kallellaan modernin rockiin, ja myös se jää mielestäni hajuttomaksi. EP:n päättävä Savage Garden -coveri muuttaa kuitenkin tilannetta. Shiraz Lane on onnistunut luomaan ”To The Moon And Back” -kappaleesta oman kuuloisen pienillä muutoksilla, säilyttäen alkuperäiskappaleen autenttisuuden ja tunnelman mutta olematta halpa kopio. Coverista huokuu juuri samanlaista ysärivivahdetta kuin alkuperäisestä mutta myös hyväntuulista soundia, mikä onkin jo muodostunut Shiraz Lanen tavaramerkiksi.

Suhtautumiseni ”Vibration I” -julkaisuun on kaksijakoinen: toisaalta pidän siitä, että EP:llä on samanlaisia piirteitä kuin yhtyeen edellisellä julkaisulla, mutta toisaalta jäin myös kaipaamaan jotain uutta ja yllättävää. Minulle ”Vibration I” kuulostaa ”Carnival Daysin” toisinnolta mutta ei onnistu kuitenkaan innostamaan samalla lailla. Shiraz Lanen uusi EP ei ehkä pysty yllättämään kuulijoitaan täydellisesti, mutta levy on taattua Shiraz Lanea ja hyvä välipala ennen seuraavaa julkaisua.

6/10

Kappalelista:

  1. Keep It Alive
  2. Do You
  3. Revolution
  4. You Will Remain
  5. To The Moon And Back

Shiraz Lane Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua