Sid Wilson halusi todistaa Slipknotille olevansa tarpeeksi sekaisin bändiin – päätyi hakkaamaan päällään Clownia kesken keikan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.2.2023

Metalliyhtye Slipknot keräsi alkuaikoinaan paljon huomiota sekä visuaalisella ilmeellään, villeillä esiintymisillään että rankalla metallimusiikillaan.

Tuoreessa Revolverin haastattelussa yhtyeen turntablisti Sid Wilson paljastaa, että varmistaakseen pääsynsä Slipknotiin, hän halusi näyttää bändille olevansa yhtä ”sekaisin” kuin hekin.

”Olin jo treeneissä bändin kanssa ja tekemässä kappaleita ja kaikkea. Mutta ennen sitoutumista minun oli nähtävä bändi livenä. He sanoivat minulle jatkuvasti: ’Olemme hulluja, olemme hulluja. Pidämme naamioita, olemme sekaisin.’ Tajusin kyllä. He ovat hulluja. Mutta niin olen minäkin, uskokaa vain”, Wilson muistelee.

Niinpä näyttääkseen bändille, että hän kuuluu heimoon, Wilson kertoo päätyneensä hakkaamaan päätään perkussionisti Shawn ”Clown” Crahaniin kesken yhtyeen keikan.

”Hän meni yleisön keskelle ja paini tyyppien kanssa, sitoi heidät mikrofonijohdoilla ja raahasi heitä pitkin lattiaa. Hän siis meni yleisöön joka keikalla – en tiennyt tätä, en ollut nähnyt heidän keikkaansa koskaan aiemmin. Niinpä näen hänen katsovan minua naamion läpi, ja hän aloittaa ’Kill me’-huudatuksen [joka johtaa kappaleeseen ’Tattered and Torn’], ja näen hänen tulevan rumpunsa takaa, ja minä vain aistin sen”, Wilson kertoo ja jatkaa:

”Ajattelin: ’Hän tulee luokseni. Hän haluaa todistaa minulle, että he ovat hulluja – ja minä olen vitun hullu.’ Joten olin, että: ’Nyt se alkaa.’ Aloin vain juosta ja hypätä ihmisten yli. Tartuin heidän olkapäistään ja hyppäsin yli. Sitten ryömin lavaa kohti. Kun pääsin sinne, hän oli valmis ottamaan askeleen lavalta. Hän katsoi alas, ja olin aivan siinä. Tartun häneen ja lyön häntä päähän kuusi kertaa omalla päälläni. Bam, bam, bam. Valmistauduin iskemään seitsemännen kerran, ja hän työnsi minut pois, kaatui ja ryömi takaisin Joeyn [Jordison, Slipknotin edesmennyt rumpali] luo. Hän sanoi: ’En välitä paskaakaan siitä, mitä muut sanovat – hän on bändissä.'”