Sideways-festivaali peruuntuu vuoden 2021 osalta: ”Emme olisi halunneet tehdä tätä postausta, mutta valitettavasti meille ei tässä maailmantilanteessa jää muita järkeviä vaihtoehtoja”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.3.2021

Helsingin Nordiksella 17.–19.6.2021 järjestettäväksi kaavailtu Sideways-festivaali joudutaan siirtämään ensi vuoteen. Festivaali on julkaissut aiheesta seuraavan tiedotteen:

Kaupallinen yhteistyö

Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville →

”SIDEWAYS 2021 EI TOTEUDU – NÄHDÄÄN KESÄLLÄ 2022

Joudumme murtunein mielin ilmoittamaan, että Sidewaysia ei voida järjestää tulevanakaan kesänä.

Olimme loppuun asti toiveikkaita ja uskoimme rokotteiden tuomaan suojaan ennen kesän alkamista. Kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja Sidewaysin mahdollistamiseksi vastuullisesti sekä turvallisesti. Meidän on kuitekin nyt todettava taistelun koronavirusta vastaan olevan vielä kesken.

Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoitukset ovat tämän hetken tietojen mukaan voimassa 30.6.2021 asti eli myös Sidewaysin aikana. Festivaalin tekeminen määräysten mukaisesti ei mahdollistaisi Sidewaysin ideologian mukaista toteutusta – haluamme tarjota Sideways-kävijöille vapaan liikkumisen sekä täysipainoisen festarikokemuksen live- ja kulttuuritarjonnasta nauttien. Huolimatta rajoitusten vaikutuksesta festivaaliin toteutumiseen annamme täyden tuen Suomen hallituksen ja viranomaisten koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tekemälle työlle.

Siirrämme katseemme tulevaisuuteen: Sideways järjestetään 16-18.6.2022 tutussa Nordiksen ympäristössä.

Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme, jotta voimme kesällä 2022 juhlia taas yhdessä 💛”