Sideways-festivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2023

Erityislaatuisuudellaan ja yllätyksellisyydellään lumoava Sideways käynnistää Helsingin festivaalikesän tanssien, kun elektronisen musiikin kansainväliset huippunimet Peggy Gou (KR) ja Jungle (UK) esiintyvät Nordiksella. Lisäksi 13.–15. kesäkuuta järjestettävälle festivaalille ovat varmistuneet post-punkin kärkinimi Fontaines D.C. (IE) sekä anatolialainen musiikin modernisoijat Derya Yildirim & Grup Şimşek (TR).

Erikoishintaiset 3 päivän liput ovat myynnissä vain keskiviikkoon 6.12. klo 23.59 asti, jonka jälkeen lipun hinta nousee.

Yksi maailman suurimpiin tämänhetkisiin DJ-ilmiöihin kuuluva Peggy Gou on Berliinissä uraa tekevä DJ-tuottaja, jonka house- ja tekno- ja elektrotuotanto on onnistunut poikkeuksellisella tavalla vakuuttamaan kriittiset genren harrastajat nousten samaan aikaan valtavaksi radiohitiksi ympäri maailman. Etenkin odotetun debyyttialbumin megahitiksi noussut single (It goes like) Nanana on muodostunut tänä vuonna maailmanlaajuiseksi korvamadoksi sadoilla miljoonilla streamauskerroillaan.

Kävijöilleen visuaalisia ihmetyksen aiheita tarjoilevaan Sidewaysiin lisää elektronisen musiikin huumaa tuo brittiläinen tuottajaduo Jungle, joka tunnetaan tarkkaan hiotuista audiovisuaalisista liveseteistään. Keikoillaan suureksi livebändiksi kasvava yhtye on jo vuosikymmenen ajan vakuuttanut vaivattomalla, neo-soulia ja funkia yhdistelevällä feelgood-tanssimusiikillaan.

Leimallisesti monipuolisen festivaalin ensimmäistä kattausta täydentävät himotun paluun Helsinkiin tekevä ja post-punkin kärkinimiin kuuluva Fontaines D.C., jolle tunnusomaista ovat ärhäkän itsevarmat livet sekä intensiiviset, mutta herkät kitarasoundit, sekä anatolialaista folkia psykeen ja progeen yhdistelevä, ainutlaatuinen turkkilaiskokoonpano Derya Yildirim & Grup Şimşek.

Vuodesta toiseen arvaamattomalla ja freesillä musiikkitarjonnallaan hemmotteleva Sideways tulee jälleen ensi kesänä tarjoamaan kävijöilleen monipuolista ja yllättävää musiikki- ja alueohjelmaa, josta festivaali uutisoi talven mittaan lisää. Liput Nordiksen alueen kesäkeitaaksi muuttavan tapahtuman lipunmyynti on nyt käynnistynyt ja kolmen päivän lippujen lisäksi myynnissä ovat avoimet päiväliput.

SIDEWAYS 2024
13.–15.6.2024 Helsinki, Nordis

PEGGY GOU (KR) · JUNGLE (UK) · FONTAINES D.C. (IE) · DERYA YILDIRIM & GRUP ŞIMŞEK (TR)

  • paljon lisäyksiä luvassa!

LIPUT:
Osoitteesta www.sidewayshelsinki.fi
3pv 165 EUR (hinta voimassa ke 6.12. klo 23.59 asti)
3pv 179 EUR (to 7.12. alkaen)
1pv avoin päivälippu 109 EUR

www.sidewayshelsinki.fi 
www.facebook.com/sidewayshel 
www.instagram.com/sidewayshel 

Luetuimmat

Uusimmat