Sielukkaan manserockin uuden aallon ykkösnimi Holmala julkaisi uuden ”Sakar”-albuminsa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.2.2020

Manserockin rajoja sujuvasti taivuttava Holmala on julkaissut uuden ”Sakar”-albuminsa, josta on saatu laadukkaita maistiaisia koko kuluneen vuoden aikana. Vuonna 2017 ”Kuka minä oon” -debyyttialbumillaan suoraan radioihin ja Spotifyn soittolistoille singahtanut, Vesa Holmalan johtama yhtye uskoo edelleen musiikin monimuotoisuuteen.

”En pidä siitä, että levyn kaikki biisit kuulostavat samalta puulta. Siksi olemme tehneet tietoisesti mielipiteitä jakavan kokonaisuuden, josta itse pidämme bändin kanssa”, Vesa Holmala toteaa.

”Sakar” on kuitenkin luonteva jatke ”Kuka minä oon” -levyn teemoihin ja meininkeihin. Tällä kierroksella mukaan on otettu rohkeasti myös koneita, jotka kuitenkin toimivat vain mausteena, eivät edelleenkään pääroolissa.

”Tuottajana Olli Anttila sai kuulostamaan meidät uniikilta ja hänen kanssaan oli ilo tehdä töitä. Hän on bändin kitaristi ja oli selvä ratkaisu, että Olli tuottaa myös tämän toisen levyn. Halusimme luoda jotakin erilaista, mitä emme olleet kokeilleet aiemmin – kunnioittaen kuitenkin vanhoja suomirock-dinosauruksia, jotka ovat näyttäneet tien meille nuoremman polven artisteille”, Vesa jatkaa.

”Sakar”-kokonaisuus on tietyllä tavalla kaksijakoinen: on mahdollista tuntea rakkautta ja vihaa yhtä aikaa. Samalla nämä teemat ovat kuvastaneet myös itse tekijän elämäntilannetta ja itsetutkiskelun aikaa:

”Oon huono puhumaan, mutta olen kasvanut levyn myötä särkyneestä pojasta eheäksi mieheksi”, Vesa Holmala tunnustaa.

Levyllä kuullaan myös kahta Nooraa: Noora Mäkistä sekä Battle Beastin laulajanakin tunnettua Noora Louhimoa, jonka kanssa tehty ”Rakkaus ei riitä” -duetto julkaistiin aiemmin tänä vuonna myös singlenä. Yhteistyössä yhdessä päivässä sävelletty kappale oli kummallekin taiteilijalle erityinen kokemus.

”Tätä biisiä tehdessä on tullut monet itkut, ja toivon, että vahvat tunteet kuuluvat myös läpi kuuntelijoille. Biisin sanoma on iso ja niin totta, ja kaikki voivat siihen samaistua. Parisuhde ei pelkällä rakkaudella selviä, vaikka kuinka tulinen palo olisi sisällä. Tämän biisin voi erobiisin sijaan myös ottaa voimabiisinä, varoittavana esimerkkinä siitä, että kuinka parisuhdetta kannattaa vaalia”, Noora Louhimo luonnehtii.

Viime syksynä Kolmannen Naisen kanssa keikkaillut Holmala nähdään kevään aikana omilla keikoillaan, ja levyn virallinen julkaisukeikka koittaa ensi perjantaina 7. helmikuuta yhtyeen kotikonnuilla Tampereella H5:ssa. Seuraavan kerran yhtye nousee lauteille Helsingissä 13. helmikuuta On The Rocksissa, ja samana viikonloppuna se esiintyy Hämeenkyrön Wintillä. Kaikki tulevat esiintymiset päivittyvät Holmalan kotisivuille.

Luetuimmat

Uusimmat