Siimes – Käärmelinna I

Siimes on tamperelainen yhden miehen projekti, joka kuvaa musiikkinsa olevan ”seikkailullista alternative-rockia”. Nyt arvostelussa on uutuusdemo ”Käärmelinna I”.

Siimes soittaa hyvin tunnelmallista, hidastempoista ja erikoisen kuuloista rockia, jossa pääpainona on unenomainen tunnelmointi. Unimaisuutta korostaan oudosti ”kolahtavat” soundit ja vokalistin ääni, joka tulee hyvin vahvojen efektien läpi. Erilaisuudessaan Siimes on omaa luokkaansa, mutta tämä tekee bändin musiikista harvinaisen vaikeasti sisäistettävää. Jollain tavalla bändin musiikista tulee mieleen jo edesmennyt Kuolleet Intiaanit, joka oli aikoinaan varsinainen outolintu.

”Käärmelinna I” sisältää kaksi biisiä, joista ensimmäisenä tuleva ”Kohtalonpyörä” on hyvin rauhallinen, kun taas toisena tuleva ”Ajatuslonkerot” lisää hieman vauhtia. Biisit on kasattu kitaroiden ympärille, ja ihan komeita riffejä onkin saatu talteen. Rummut on jätetty taka-alalle, ja laulu kaikuu oudosti kaiken taustalla. Vokaalit hoidetaan puhtaasti, mikä sinänsä sopii tämäntyyliseen musiikkiin. Harmittavasti kaikkien efektien takaa kuulee, että laulaminen ei ole Siimeksen ainoan jäsenen parhaimpia puolia.

”Käärmelinna I” on varmasti monen mielestä taideteos, jonka hienoutta en vain ymmärrä. Kappaleita kuunnellessaan voi tajuta kuulevansa jotain erilaista ja nerokasta, mutta se ei mielestäni riitä. Biisit alkavat puuduttaa pahasti ja tarttumapinnattomuus alkaa ärsyttää. Demosta jäi ainoastaan mieleen ”Ajatuslonkerot”- biisin lopussa tuleva riffittely, joka on varsin komeaa kuunneltavaa.

4/10

Kappalelista:
01. Kohtalonpyörä
02. Ajatuslonkerot

http://www.mikseri.net/artists/?id=142370

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: