Silentiumin Riina Rinkinen vierailee suomalais-brittiläisen Varoshanin tuoreella musiikkivideolla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.12.2021

Suomalais-brittiläinen Varoshan julkaisee toisen singlensä ”The Message” tänään 7.12.2021 musiikkivideon kera. Kappaleella esiintyy vierailevana laulajana Silentiumista tuttu Riina Rinkinen. Vierailut metallikappaleissa ovat usein lyhyitä, mutta Rinkinen venyttelee äänijänteitään Mark Howesin rinnalla koko kappaleen ajan, tehden siitä mielenkiintoisen dueton.

Varoshan on tuore metallibändi, jossa esiintyy suomalaisia, brittiläisiä ja Saksassa asuvia jäseniä. Yhtyeen musiikki yhdistelee surutta tyylejä progressiivisesta postmetallista sludge-vaikutteiseen hardcore-metalliin. Neurosis-, My Dying Bride-, Converge– ja Iommi-fanit löytävät musiikista tuttuja piirteitä. Varoshanin debyyttialbumi ”…And Then the Rains Came” julkaistaan 11.1.2022 digitaalisena ja kasettina. Levy-yhtiönä toimii Elitbolaget.

Varoshanin muusikot ovat tehneet pitkät urat äärimusiikin parissa ja soittavat aktiivisesti useammassa bändissä. Rivistön miehistä löytyy tuttuja mm. Bob Malmströmin, Hundred Year Old Manin ja Final Assaultin sulosointujen takaa. Varoshan ei kuitenkaan ole sivuprojekti, vaan yhtye tarjoilee musiikkiäänitteitä ja livekeikkoja täysivaltaisena bändinä. Varoshan soittaa tammikuussa levyjulkaisun yhteydessä Suomessa kaksi keikkaa, joista tiedotetaan myöhemmin.

Rinkinen toteaa yhteistyöstä seuraavaa: ”Kun minua pyydettiin vierailemaan ’The Messageen’, kiinnyin heti kappaleen anteeksiantamattomaan soundiin sekä sen teemaan petoksesta ja siitä, miten oman tarinansa kirjoittamiseen ei pääse vaikuttamaan, vaan sen tekee joku muu. Sain mahdollisuuden sisällyttää toisen näkökulman tarinaan omien, lisättyjen sanoitusteni kautta. Se on harvinaista ja kiehtovaa tällaisessa yhteistyössä. Minulle Varoshan on loistava esimerkki trauman ja turhautumisen vuotamisesta musiikkiin tavalla, joka pakottaa kuulijan reagoimaan, tuntemaan. Olen ylpeä saadessani olla osa tätä prosessia ja siitä syntyvää taidetta.”

Voit katsoa kappaleesta julkaistun virallisen musiikkivideon Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

https://www.instagram.com/varoshandoom
https://www.facebook.com/varoshandoom