Silverniten ”Danger Zone” -sinkku yhdistää 80-luvun rockin ja tietokonepelit: video Kaaoszinen ensiesityksessä

Kuvaaja: Tanja Härkönen

on suomalais-kreikkalainen melodista rockia synthwave-vaikuttein soittava bändi, joka julkaisee debyyttialbuminsa ”Silvernite” 26.2.2021. 80-luvun suurten soundien inspiroiman bändin jäsenet pitävät scifistä, sarjakuvista, piirretyistä ja elokuvista, joten tärkeä osa Silverniten konseptia on Silverniten tarina. Se vie kuvitteelliseen tulevaisuuteen, jossa ihmiset ovat joutuneet pakenemaan toiselle planeetalle vihamielisen avaruusoliokansan vallattua Maan. Tarinan tapahtumat ovat läsnä musiikissa ja sanoituksissa, ja tarina julkaistaan myös sarjakuvana tulevan levyn yhteydessä.

Tuota samaista tarinaa kerrotaan myös tuoreessa singlessä – sankarit ovat matkalla vetämään avaruusolioita turpaan! Yhtyeen laulaja Tanja Härkönen kertoo videosta seuraavaa:

”Biisin videota suunnitellessamme tajusimme, että tämähän on täydellinen asetelma klassiselle 80-luvun avaruusammuskelupelille! Siitä siis tuli videon pääaihe. Myös koronatilanne vaikutti lopputulokseen. Koska Kreikkaan, jossa bändin päämaja on, tuli lockdown ja deadlinet lähestyivät, emme voineet toteuttaa alkuperäistä suunnitelmaa ja kuvata pelaamista yhdessä siistissä paikallisessa retropelihallissa. Mutta, ’adapt and overcome’! Haastavista ajoista huolimatta saimme silti kasaan siistin videon, joka sopii täydellisesti biisin fiilikseen.”

Kommentoi julkaisua