Simple Planin basisti David Desrosiers jättäytyy yhtyeestä jouduttuaan seksuaalirikossyytösten kohteeksi

Kanadalaisen rockyhtye Simple Planin basisti David Desrosiers on ilmoittanut jättävänsä yhtyeen. Syynä eroamiselle ovat häneen kohdistuneet seksuaalirikossyytökset, jotka uhrina ollut fani on tuonut julkisuuteen.

Alkuperäinen lausunto on julkaistu Instagramissa Victim Voices Montrealin sivuilla ranskaksi, mutta sekä uutissivusto Loudwire että Twitter-käyttäjä @kidrauhlmontrea ovat kääntäneet tekstin englanniksi.

Suomeksi käännetty lausunto kuuluu seuraavasti:

”Hän [David] alkoi kertoa seksuaalisia vitsejä vielä ollessani alaikäinen. Pian täysi-ikäistymiseni jälkeen hän alkoi lähestyä minua seksi mielessään. En ollut koskaan aikaisemmin harrastanut seksiä miehen kanssa. Harrastimme suostumuksellista seksiä, mutta sitten hän alkoi kutsumaan mukaan omia ystäviään kysymättä minulta lupaa, enkä olisi halunnut osallistua siihen. Joutuessani paineen alle en kuitenkaan sanonut mitään. Hän oli jo uhannut ottaa yhteyttä poliisiin, koska olin kehdannut puhua siitä, miten hän kohtelee minua. Jos kieltäydyin seksistä hänen kanssaan, hän aina nöyryytti minua tai poikaystävääni ja sanoi, että ’Miten voit kieltäytyä? Ei sinulla ole muuta tekemistä’.

Hän valikoi uhrinsa bändinsä faneista, niin että he pysyvät hiljaa ja uskovat, että tapa, jolla hän heitä kohtelee, on normaali. Hän uhkailee estävänsä fanien pääsemisen keikalle tai poistavansa heidät konsertista, jos he ovat tehneet jotain, mistä hän ei pidä. Tiedän, että on lukuisia tyttöjä, jotka pelkäävät puhua tästä, koska hän on isossa bändissä. Mutta se ei estä häntä olemasta ällöttävä, ja hänen pitää joutua siitä vastuuseen.”

Lausunto on kerännyt laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa, ja myös on huomioinut sen. Yhtye julkaisi sosiaalisessa mediassa kirjoituksen, jossa he kertovat, että Desrosiers on jättäytynyt yhtyeestä ja että he eivät hyväksy kyseistä toimintaa.

”Viimeaikaisten julkisten lausuntojen perusteella David Desrosiers jättäytyy bändistä keskittyäkseen henkilökohtaisiin ongelmiinsa. Esitämme syvimmät anteeksipyyntömme kaikille naisille, joita hän on satuttanut käyttäytymisellään. Pahoittelemme myös faneillemme, jotka ovat pettyneet tähän ikävään tilanteeseen. Aiomme yhtyeenä ottaa taukoa ja miettiä tätä kaikkea sekä ottaa käyttöön sääntöjä sen suhteen, miten vastaavat tilanteet vältetään tulevaisuudessa”, yhtye kirjoittaa.

Desrosiers itse on julkaissut oman lausuntonsa aiheesta:

”Viimeaikaiset julkiset lausunnot ovat saaneet minut ymmärtämään, että jotkin kanssakäymiseni naisten kanssa ovat aiheuttaneet heille kärsimystä. Olen päättänyt astua sivuun bändistä ja hakea ammattiapua oppiakseni lisää ja toimiakseni paremmin tulevaisuudessa. Olen syvästi pahoillani kaikesta kärsimyksestä, jota olen näille naisille aiheuttanut.”

View this post on Instagram

Suite à des déclarations publiques récentes, David Desrosiers se retire du groupe afin de travailler sur ses difficultés personnelles. Nous présentons nos excuses les plus profondes aux femmes qui ont été blessées par ses actions. Nous sommes également désolés pour tous nos fans qui sont déçus de cette situation regrettable. En tant que groupe, nous prendrons le temps de faire une pause, réfléchir, et mettre en place des lignes directrices afin d’éviter que de telles situations se reproduisent. Following recent public statements, David Desrosiers is withdrawing from the band in order to work on his personal issues. We offer our deepest apologies to the women who were hurt by his actions. We are also sorry for all our fans who are disappointed by this regretful situation. We will, as a band, take time to pause, reflect and put in place guidelines to prevent similar situations from happening.

A post shared by Simple Plan (@simpleplan) on

View this post on Instagram

Des déclarations publiques récentes m’ont fait reconnaître que certaines interactions que j’ai eues avec des femmes leur ont causé du tort. J’ai donc pris la décision de me retirer du groupe et d’aller chercher de l’aide professionnelle afin de m’éduquer et d’agir de façon appropriée à l’avenir. Je suis vraiment désolé pour le tort que j'ai causé à ces femmes. Recent public statements have led me to acknowledge that some of the interactions I have had with women have caused them harm. I have decided to withdraw from the band and seek professional help to educate myself and act appropriately in the future. I am truly sorry for the harm I have caused to these women.

A post shared by David Desrosiers (@daviddesrosiers) on

Kommentoi julkaisua