Simulacrumilta uusi albumi sekä video

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.2.2014

Simulacrum 2014Saksalainen Power Prog sekä Simulacrum täten julistavat ilosanoman: Lähes kaksi vuotta kiitellyn debyyttilevyn, ”The Master and the Simulacrum”, julkaisun jälkeen Simulacrum on jälleen valmis kantamaan progressiivisen musiikin soihtua ja tuomaan valoa pimeyteen. Koukeroista, 70-luku -vaikutteista progressiivista metallia debyytillään viljellyt yhtye on loppuvuodesta julkaistavalla albumillaan selvästi selkeyttänyt soundiaan. Askeleita on otettu sekä thrash-metallin että eeppisen power-metallin suuntaan, menettämättä kuitenkaan yhtyeen progressiivista ydintä.

”Intergalactic Warfare” on nimensä veroinen dystooppinen avaruusooppera, joka käsittelee kahden toisilleen vieraan rodun henkiinjäämistaistelua. Eräänä päivänä orionin vyön takaa lipuu jättimäisiä, ennestään ihmisille vieraan muukalaisrodun avaruusaluksia. Näiden muukalaisten kotiplaneetta on kuivunut aikojen saatossa ja se on pakottanut heidät ristiretkelle vieraisiin maailmoihin vesivarantojen toivossa. Tellus -nimisellä planeetalla ei vesivarantoja ole kahden rodun tarpeisiin, joten sota on väistämätön. Tämä eeppinen tarina tullaan kertomaan sekä musiikillisesti että tarinaksi kirjoitettuna yhtyeen kotisivuille.

Albumin elokuvamaisen konseptin takia yhtye otti haasteeksi visualisoida osa tarinasta musiikkivideon muotoon. Sävellys, josta musiikkivideo kuvattiin, on nimeltään ”Deep in the Trenches” ja se on levyn kuudes kappale. Tässä vaiheessa avaruusoliot ovat taistelleet tiensä ihmisten etuvartioiden ohi ja ovat päässeet korporaatioiden hallitsemalle maapallolle, jossa maisemat ovat ankeat. Luonto on kuollutta ja fotosynteesi olematonta. Ihminen korkean teknologisen osaamisen avulla vapauttaa maapallon suurista vesivarannoista koneellisesti happea ilmakehään. Videossa käydään kovaa juoksuhautataistelua näissä ankeissa oloissa. Videon on ohjannut Esa Jussila ja pääosassa nähdään ammattinyrkkeilijä ja kuusinkertainen amatöörien suomen mestari Eemeli Katajisto. Simulacrumin yhteistyökumppanina tuotannossa toimii Turun AMK:n Taideakatemia.