Sinbreed – Master Creator

Kirjoittanut Tuomas Saari - 9.3.2016

Sinbreed edustaa saksalaista power metal -osaamista tyypillisimmillään. Kappaleet eivät mässäile ylettömällä tiluttelulla, vaan pääpaino on vahvoissa riffeissä ja tarttuvissa laulumelodioissa. Erityisen kunnianhimoiseksi tekeleeksi yhtyeen kolmatta täyspitkää ”Master Creatoria” ei voi kutsua, mutta ammattitaitoisen varma suoritus kelvannee saksahevin ystäville paremmin kuin hyvin.

Sinbreed on tunnettu Blind Guardian -kytköksistään. Nykyinen BG-kannuttaja Fredrik Ehmke on vaikuttanut yhtyeessä alusta asti. Myös Blind Guardianin kitaristi Marcus Siepen soitti Sinbreedin edellisellä albumilla, mutta ”Master Creatorilla” kuullaan vain Flo Laurinin kitarointia. Kappaleet on kuitenkin sävelletty kahdelle kitaralle ja yhtyeellä on haku päällä vakinaisen kakkoskitaristin suhteen. Kuriositeettina mainittakoon yhtyeen lievä kristillinen pohjavire, joka kuitenkin pysyy ainakin tällä uudella levyllä sen verran taustakohinana, ettei tämä juurikaan vaikuta kuuntelukokemukseen suuntaan tai toiseen. Ehkä enemmän sanoituksiin huomiota kiinnittävälle kuulijalle tällä voi olla jotain merkitystä.

”Master Creator” on jykevä ja tasavahva kokonaisuus. Levyn jokaisesta kappaleesta löytyy nautittavia koukkuja, mutta jokunen biisi nousee muiden yläpuolelle. ”Across the Great Dividesin” nopealla temmolla, tiukalla riffittelyllä ja hienovaraisesti koukuttavalla kertosäkeellä on äärimmäisen voimauttava vaikutus. Kai tässä musiikissa on jotain piiloviestejä ja huomaan pian marssivani miekka kädessä käännyttämään vääräuskoisia. Myös videokappaleeksi valikoitunut ”Moonlit Night” on tarttuva ja vakuuttava esitys. ”At the Gate” esittelee vähän erilaisen puolen Sinbreedistä. Mystisen pianointron jälkeen biisi kasvaa todella massiivisen kuuloiseksi voimaballadiksi. Jos väkisin pitäisi fillerin viittaa sovitella jollekin kappaleelle, niin ehkäpä ”The Riddle” sellaisen ansaitsee. Kappale kuulostaa huvittavuuteen asti modernilta Helloweenilta, eikä Sinbreedkään saa tätä tyyliä oikein onnistumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Laulaja Herbie Langhans on iso osa Sinbreedin nautittavuutta. Langhansin maskuliininen ääni lisää kappaleisiin vielä ylimääräisen energialatauksen, mitä ei perinteisemmällä kiljukaulavokalisoinnilla olisi ehkä saavutettu. Kaverin soundi on kuin yhdistelmä Nils Patrik Johanssonia ja Andi Derisiä. ”Master Creatorilla” ei oikeastaan ole erityisiä heikkouksia, jos sellaiseksi ei sitten laske tietyn säkenöivyyden puutetta, minkä vuoksi selvä välimatka säilyy esimerkiksi Blind Guardianin, Gamma Rayn ja Running Wildin klassisimpiin ysärijulkaisuihin. En kuitenkaan olisi huolissani power metalin tulevaisuudesta Sinbreedin ja Orden Oganin kaltaisten bändien ansiosta. Saisivat vanhemmatkin teutonihevilegendat ottaa mallia näistä uudemmista tulokkaista ja vähän teroittaa biisikyniään.

8/10

Kappalelista:

1. Creation Of Reality
2. Across The Great Divides
3. Behind A Mask
4. Moonlit Night
5. Master Creator
6. Last Survivor
7. At The Gate
8. The Riddle
9. The Voice
10. On The Run

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

https://www.facebook.com/Sinbreed/

http://sinbreed.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Kirjoittanut: Tuomas Saari

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat