Sinfonista metallia soittavalta Memoiralta uusi albumi syyskuussa: uusi kappale ”Shooting Star” kuunneltavissa

Promokuva: Terjo Peltola

Sinfonista ja gootahtavaa metallia soittava julkaisee kolmannen studioalbuminsa ”Carnival of Creation” 25.9.2020 Inverse Recordsin kautta. Tänään julkaistiin uusi single ”Shooting Star”, ja musiikkivideo kappaleesta löytyy tästä:

Bändi kommentoi:

”Levyn sävellystyön aikana lähestyimme ’Shooting Staria’ varsin eri näkökulmasta kuin muita kappaleita. Normaalisti sävellämme mitä mieleemme tulee, mutta tällä kertaa meillä oli selkeä idea minkälainen kappaleen tulisi olla. Lyhyt ja yksinkertainen, tarttuvalla kertosäkeellä. Ainoa mitä tarvitsimme oli yksinkertainen melodia, ja kappale ikään kuin sävelsi itsensä. Kappaleen tarina kertoo vanhenemisesta, elämän muistelemisesta ja lopulta siirtymisestä vehreämmille laitumille. Yksi selkeästi erottuvimmista kappaleista levyllä.”

Memoira on sinfonista-/goottimetallia soittava yhtye Porista/Jyväskylästä. Aiemmin maailmanlaajuisesti julkaistujen kahden albumin (”Memoira” 2009 Nightmare Recordsin kautta ja ”Memories, Tragedies, Masquerades” 2012 omakustanteena) ja neljän vuoden tauon jälkeen bändi julkaisee Inverse Recordsin kautta kolmannen albuminsa ”Carnival Of Creation”.

Memoira tunnetaan melankolisista melodioistaan ja voimakkaista kitarariffeistään, yhdistäen sinfonisen tunnelman ja laulaja Annika Jalkasen (For Selena And Sin) kauniin lauluäänen. Kitaroiden soinnista vastaavat Hannu Lindholm (Dark Tone Company) ja bändin toinen perustajajäsen Jani Puusa. Toinen perustajajäsen, Lassi Nuolivaara, löytyy koskettimien ja pianon äärestä. Matalista taajuuksista basson varressa vastaa Niko Laaksonen (Randy Reckless, Blowtorch, Rorschach) ja rumpujen takaa löytyy Matti Virtanen (Dark Tone Company, Concrete Words, Anomaly).

Katso aikaisemmin julkaistu ”Carnival of Creation” -musiikkivideo:

Biisilista:
01. Dawn of Time
02. Carnival of Creation
03. Queen Element
04. Hunter’s Moon
05. Dark Passenger
06. Shooting Star
07. Snowglobe
08. Crimson Bride Symphony

Albumin kansi: Niina Varheenmaa

Kokoonpano:
Annika Jalkanen – laulu
Jani Puusa – kitara
Hannu Lindholm – kitara
Lassi Nuolivaara – Koskettimet & Piano
Niko Laaksonen – basso
Matti Virtanen – rummut

Facebook: https://www.facebook.com/MemoiraOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/memoira_official/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjBuU0goCimU1aTCtxQ524A
Bandcamp: https://memoira.bandcamp.com/

Kommentoi julkaisua