Sinfonista metallia viikonlopun alkajaisiksi: Within Temptationin uusi albumi kuunneltavissa kokonaisuudessaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.2.2019

Alankomaalainen metalliyhtye Within Temptation julkaisi tänään uuden albumin ”Resist”. Albumilta on aiemmin julkaistu singlet ”The Reckoning”, ”In Vain” sekä ”Raise Your Banner”, jolla vierailee ruotsalaisyhtye In Flamesin solisti Anders Friden. Voit kuunnella yhtyeen tuoreen albumin Spotifyn kautta tästä:

Tänään julkaistava ”Resist” edustaa Within Temptationin uutta elektronisempaa tyyliä ja on heille tärkeä virstanpylväs. Kokoonpanon edellinen albumi ”Hydra” julkaistiin vuonna 2014 ja albumia seuranneen maailmankiertueen jälkeen yhtye oli lähes valmis lopettamaan. Viiden vuoden julkaisutauon aikana bändi kuitenkin keksi itsensä uudelleen, ja uusi albumi alkoi syntyä kuin itsestään. ”Resist”-albumilla ei kuulla Within Temptationille ennen tyypillisiä sinfoniaorkesteritaustoja. Laulaja Sharon den Adel on sanonut, että ilman ”Resist”-albumia Within Temptationia ei olisi enää olemassakaan.

Bändin uudesta soundista on saatu nauttia Suomessa kolmen kuukauden aikana kahdesti, kun lokakuussa yhtye saapui konsertoimaan täydelle Espoon Metro Areenalle. Tammikuussa Within Temptation palasi Suomeen ja esiintyi lähes loppuunmyydylle yleisölle Oulun Club Teatriassa.

Vuonna 1996 perustettu Within Temptation on yksi maailman suosituimpia sinfonisen metallin yhtyeitä. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat ”Stand My Ground”, ”Frozen”, ”What Have You Done?” sekä ”Paradise (What About Us?)”, jolla Sharonin kanssa duetoi Tarja Turunen.

KaaosTV:n tekemän videohaastattelun ”Resist”-albumista voit katsoa tästä:

Seuraa Within Temptationia:
Facebook: www.facebook.com/wtofficial
Instagram: www.instagram.com/wtofficial
Twitter: www.twitter.com/WTofficial