Sink – Fog & Dominance

Niin kuin kaikki -bändin ystävät tietävät, tässä ei ole enää kyseessä metallimusiikki vaan jokin aivan ääripään meno monellakin tavalla. Bändin “Fog & Dominance” -EP (LP) julkaisitiin 2014 Svart Recordsin kautta. Mitä bändin aikaisempaa tuotantoa olen kuullut, niin sillä ei ole kyllä tapana toistaa itseään. EP kulkee aika lailla täysin syntikoiden ja efektien  maailmassa, ja tällä tarkoitan, että levy vie sinut täysin uuteen ulottuvuuteen äänien maailmaan.

A-puolen biisi “Fog” luo aika sumuisen tunnelman. Siellä on se sumu kaiken muun edellä, mikä piilottelee paljon taakseen. Mitä syvemmälle sumuun astut, sitä arvaamattomampia asioita voit löytää. Joka kuuntelukerta on uusi kokemus ja avaa uusia ulottuvuuksia tässä äänten maailmassa.

B- puoli eli “Dominance” onkin sitten jo tunnelmaltaan huomattavasti paljon suorempi, mutta toisaalta myös kierompi. Selkäpiitä pitkin menevät kylmät väreet laittavat jo mielikuvat lentoon. Tunnelma on aluksi hyvinkin rauhallinen, mutta siellä piilee jotain, joka vaanii sinua ja tarkkailee ottaakseen tilanteen haltuunsa.

Levy kokonaisuudessaan ei kestä kuin noin 20 minuuttia, mutta tuntuu kuin sekin aika menisi siivillä. Tässä on hienosti erilaisia tunnelmia herättävä levy, joka pistää myös ajatukset kulkemaan. Tätä jaksaa soittimessa pyörittää useammin kuin kerran, ja joka kerta löytyy jotain, mitä et huomannut aikaisemmin. En voi kuin suositella tätä kaikille: olit sitten kuka tahansa, ota EP kuunteluun ja anna mielen vaeltaa. Jos levyn tunnelma ei riitä, niin mene keikalle, koska se on elämys!

9/10

Kappalelista:

A-puoli “Fog”
B-puoli “Dominance”

Kirjoittanut: Anette Antonsen

Kommentoi julkaisua