“Sinne kun tuli ekaa kertaa, niin oli vähän kuin kotiinsa ois tullut” – Ilosaarirock kutsui kävijät kertomaan festaritarinoitaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.3.2021

Ilosaarirockin sekä festivaalia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n perustamisesta tulee tänä kesänä kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi festivaali etsi Ilosaarirockin monipuolista ja ennakkoluulotonta yleisöä edustavia erilaisia ihmisiä mukaan videolle kertomaan omia unohtumattomia Ilosaarirock-tarinoitaan. Hakemuksia saatiin muutamassa viikossa reilusti yli sadalta henkilöltä, joiden joukosta kahdeksan kutsuttiin tammikuussa Joensuuhun kertomaan omat tarinansa. Niistä syntyi tunteikas Ikä on vain numero -video.

Ilosaarirockia on aina tehty sen kävijöitä varten. Juhlavuosi tuntui loistavalta tilaisuudelta kerätä kasaan ja nostaa keskiöön yleisömme omat festaritarinat ja rakkaimmat muistot, joita Ilosaarirockissa on nyt saatu nähdä, tehdä ja kokea jo 50 vuoden ajan, kertoo festivaalin myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Nevalainen.

Videolla toisilleen tuntemattomat, eri ikäluokkia ja erilaisia musiikkimakuja edustavat kahdeksan festarikävijää tutustuvat muun muassa oikeaoppisen moshauksen saloihin, pohtivat onko eturivi parempi kuin takarivi sekä jakavat omat kokemuksensa mieleenpainuvimmista festarikohtaamisista sekä Ilosaarirockin rennosta ja välittömästä pohjoiskarjalaisesta tunnelmasta.

Kuvauspäivä oli meille kaikille todella merkityksellinen. Oli ihana kuulla kävijöiden tarinoita paikan päällä, mutta parasta oli seurata, kuinka kahdeksasta toisilleen tuntemattomasta ihmisestä muodostui päivän loppuun mennessä niin tiivis porukka, että he lähtisivät Ilosaarirockiin toistensa kanssa. Siitähän tässä on kyse, iloitsee Nevalainen.

Ikä on vain numero -video on katsottavissa kokonaisuudessaan tästä:

Vuonna 1971 perustetun Ilosaarirockin järjestää itsenäinen ja voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Yhdistyksen viisikymmenvuotiseen historiaan voi tutustua Popmuusikoiden Facebook-sivuilta löytyvän somehistoriikin kautta. Ilosaarirockin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä itäsuomalaista luontoa.