Six Ft Ditch – Recreational Violence

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.11.2010

Brittiläisen ”murdercore” yhtye Six Ft Ditchin uutta albumia on saanut odottaa kuin kuuta nousevaa ja saman verran saa odottaa myös levyn alkamista. Vasta kahden fiilistelyraidan jälkeen lähtee mylly pyörimään täydellä voimalla.

Yhtye on tunnettu brutaalista ”tuff guy” hardcorestaan ja kieli poskessa asenteestaan, mutta aivan läskiksi ei hommaa kuitenkaan vedetä missään vaiheessa. 4 vuoden julkaisutauko on tehnyt yhtyeelle hyvää sillä musiikki on nyt monipuolisempaa ja samalla siihen on saatu sisältöä vähintäänkin kaksi kertaa enemmän, mutta silti tuntuu että se punainen lanka olisi hieman hukassa. Vaikka yritystä on kovasti niin ”Recreational Violence” jää räkäiseksi ja hieman keskeneräiseksi paketiksi, muutamat ylimääräiset täyteraidat olisi helposti voinut jättää pois. Levyä on täytetty kauhuleffa klassikoiden pätkillä joita on työnnetty lähes jokaisen raidan alkuun tai loppuun, pidemmän päälle ne on turhia ja puuduttavia kuunnella, liika on aina liikaa.

Six Ft Ditch on aina ollut ns. b-luokan hardcore yhtyeitä jotka tekevät musiikkia pienellä budjetilla ja pienille piireille, sillä on kuitenkin aina ollut se oma loistonsa brutaalissa ilmaisussaan joka ei välity kaikille kuulijoille. Parhaimmillaan Six Ft Ditch murskaa raskailla soundeillaan ja vokalisti Peacheyn murhaa rääkymisellään. Heikoimmillaan se on kuitenkin yhtä tökeröä kun Evil Dead elokuvien muovailuvaha-zombit.

”Recreational Violencen” hittejä ovat ”Mark My Words”, ”V Is For Vengeance”, ”I Cut Out Your Name” ja House Of Pain & Helmet cover ”Just Another Victim”. Positiivisena lisänä mainittakoon vielä vierailevat räpäyttelijät kuten mm. Fury Of Five/Boxcutter Stickman ja Nasty Matthi. Jos turhat fillerit olisi jätetty pois niin arvosana olisi huomattavasti parempi kuin kutonen, vaikka levy ei yllä lähellekkään genrensä parhaimmistoa niin on se silti alan ihmisille tutustumisen arvoinen kokemus.

6/10

Kappalelista:

01. No Name Maddox
02. No One is Safe, Not Even The Dead
03. Mark My Words
04. This Is The Zodiac Speaking
05. V Is For Vengeance (feat. Stickman)
06. This World
07. Now Playing In A Theatre Near You
08. I Cut Out Your Name (feat. Matthi)
09. Pull The Strings
10. With Two Fists
11. Just Another Victim
12. No Good Muthafuckers
13. Outro

http://www.myspace.com/marchofthesfd

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Luetuimmat

Uusimmat