Six Reasons To Kill – Architects Of Perfection

Hardcorea ja death metallia yhdistävä Six Reasons To Kill yrittää runnoa itsensä hyvin amerikkalaisen genren kärkikastiin. Bändin uusin levy “Architects Of Perfection” onkin varsin omalaatuinen tuttavuus, joka ei varmasti ole kaikkien mieleen.

Tuotantopuoli on rautaista, kuten yleensä Saksalaisilla bändeillä. Soittajat ovat ammattilaisia ja kaikki näyttää paperilla hyvältä. Yritys on siis kova, mutta Six Reasons To Kill kaatuu samaan ongelmaan kuin monet muut vastaavat bändit; biiseihin on työnnetty aivan liikaa tavaraa. ”Architects Of Perfection” levyn ainut heikkous onkin itse biisit. Hyvänä esimerkkinä on levyn toisena raitana tuleva ”My Bitterness”. Kappale alkaa kuin Linkin Parkin vanhempi tuotanto, mutta alun jälkeen tyyli vaihtuu The Black Dahlia Murder tyyliseksi vauhdikkaaksi runttaukseksi. Kertosäkeet meneekin perinteisellä hardcore huudannalla, unohtamatta puhdasta laulua. Loppupuolella löytyy breakdowneja ja teknoa. Tässä vaiheessa arvosteli haki purkillisen aspiriinia.

Sama linja jatkuu koko levyn ja tuntuu kuin biisit olisivat koottu usean eri bändin biiseistä. Järkevämmällä sovittamisella useampi biisi olisi toiminut suhteellisen hyvin mutta nyt valitettavasti homma jää vähän keskeneräiseksi. Kolmantena tuleva ”False Absolution” on periaatteessa todella hyvä hardcore biisi mutta kappale kuitenkin kuulostaa siltä, että se olisi kasattu useidein eri biisien aluista.Tämän vuoksi se ei koskaan pääse kunnolla käyntiin ja lopussa ei enää muista mistä biisi alkoi. Kuudentena biisinä oleva ”My Poison” on radiosoittoon sopiva balladi, joka ei kuulosta lainkaan levyn muulta materiaalilta. Joka biisin jälkeen arvostelija toivoo, että kappale olisi viimeinen, tai että biiseissä olisi edes jotain mihin tarttua. Levy jatkaa kulkuaan mutta muutosta parempaan ei tapahdu missään vaiheessa vaan kaikissa kappaleissa tuntuu toistuvan samat heikkoudet. ”Day of the Apocalypsen” breakdownia pohjustava akustinen kitara on ainut asia, mikä levyssä on omaperäistä. Toiseksi viimeisenä biisinä tuleva instrumentaali ”Wandering Stars” on täysin järjetön lisä albumille ja kappale lähinnä kuulostaakin siltä kuin se olisi tehty jollekkin Idols-voittajalle.

Six Reasons To Killin uusin albumi ”Architects Of Perfection” on varmasti albumi, joka jakaa mielipiteet kahtia. Uskon, että levylle löytyy kyllä omat kuuntelijansa kuten kaikelle musiikille, mutta itselleni tämä levy ei kyllä auennut missään vaiheessa. Tälle arvostelijalle ei levystä kyllä jäänyt käteen suoraansanottuna mitään.

3/10

01.My Bitterness
02. False Absolution
03. Perfection
04. Awaken
05. My Poison
06. Day Of The Apocalypse
07. Scum Belongs To Scum
08. Wandering Stars
09. Buried To The Sea


www.myspace.com/sixreasonstokill

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua