Sixgun Renegades ei arkaile, vaan käy päälle vankalla itsevarmuudella – arviossa yhtyeen ”Push”-pitkäsoitto

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 31.12.2020

Espoosta ponnistava Sixgun Renegades ilahdutti hard rockin ystäviä joulukuussa julkaisemalla uransa toisen pitkäsoiton. ”Push”-albumi on kompakti paketti raskasta, melodista rockia, joka jatkaa debyyttialbumin valitsemalla uomalla. Luvassa on siis jälleen kerran rockin traditiota kunnioittavaa rokkailua.

Niko ja Teemu Rädyn, Samu Tuomen ja Miko Mattilan muodostama Sixgun Renegades julkaisi vuonna 2018 nimettömän debyyttialbuminsa, joka ilahdutti soundillaan, jossa yhdistyvät niin menneiden vuosikymmenten rock-soundi kuin nykypäivän tuoreus. Esikoisalbumi oli kokonaisuudessaan myös yllättävän tasokas, minkä takia ei tarvitse ihmetellä, miksi ”Push” etenee ongelmitta.

Kahdeksan kappaletta sisältävä ”Push” kestää reilut puoli tuntia, mikä on ihanteellinen kesto vauhdikkaalle rock-albumille. Kappaleiden välillä ei ole radikaalia variaatiota, vaan levy rokataan Danko Jonesmaisella pieteetillä alusta loppuun. Toki muutama kevyempi sävellys mahtuu mukaan joukkoon, kuten ”There Where I Go” ja ”Set Me Free”, mutta niistäkään ei puutu Sixgun Renegadesille ominaisia tavaramerkkejä, eli makeita riffejä ja mukavan energistä tunnelmaa.

Kuten Sixgun Renegadesin debyyttialbumia, myös ”Push”-pitkäsoittoa voi ongelmitta suositella hard rockin ystäville. Espoolaisyhtyeellä on mainio oma soundinsa, josta voi löytää ripauksen niin Danko Jonesia kuin Peer Güntiä. Myös saksalainen Piledriver-yhtye muistuu itselleni paikoin mieleen, erityisesti vokalisti-kitaristi Niko Rädyn äänenkäytön vuoksi. ”Push” on vahva taidonnäyte Sixgun Renegadesiltä, joka taitaa melodisen hard rockin jo hyvin vakuuttavasti.

9/10

Kappalelista:

  1. Push
  2. Don’t Take It For Granted
  3. Get A Grip
  4. There Where I Go
  5. Antidote
  6. One Night Love
  7. Conspiracy
  8. Set Me Free

Sixgun Renegades Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen