Skandinaavista hardcorea omalla otteella: Maailmanlopun uusi albumi Kaaoszinen ensisoitossa

Suomalainen hardcore täytti 35 vuotta ja kuulostaa raivokkaammalle ja nuorekkaammalle kuin koskaan. Vanhan liiton bändeistä hengissä ovat enää lähinnä Riistetyt ja Kohu-63. Viime aikoina on esiin putkahdellut tuon tuosta uutta verta kuten viime aikoina levyjä julkaisseet Kohti tuhoa sekä Maailmanloppu.

Suomalaisille hardcore-bändeille ominainen piirre on hakea vaikutteita aika ajoin myös oman genren ulkopuolelta. Maailmanlopun ensimmäisen albumin (”Bad Hair Life”, Kämäset Levyt, 2012) ja pian ilmestyvän ”Tuhon Koodi” -levyn välillä yhtye ehti seikkailla soundillisesti gootti- ja post-punk maailmassa ja julkaista split-7” EP:n yhdessä samaan tyylilajiin suuntautuneen Rue Morguen kanssa (Svart Records 2017).

Huhtikuussa ilmestyvä ”Tuhon koodi ” -albumi kuulostaa kuitenkin tuhdille perinteiselle skandinaaviselle hardcorelle, joka on toteutettu omalla tuoreella otteella. Ville Valavuon (muun muassa Kohti Tuhoa, Hard Action) ja legendaarisen Audiosiegen masteroima ”Tuhon koodi” ilmestyy 20.4.2018 CD-, LP- ja digitaalisessa muodossa. Levyjulkaisukeikkaa vietetään Helsingissä 13.4. ravintola Lepakkomiehessä, jossa on mahdollista hankkia tuore albumi ennakkoon.

Kommentit