Skeinilta uusi EP heinäkuun lopussa – ensimmäinen kappale ”Fourth Step: The Distance Between Light and Dark” kuunneltavissa

Kuva: Mikko Henrik Huotari

Kotimainen metalliyhtye Skein julkaisee temaattisen “Distances”-EP:nsä heinäkuun aikana. Tuottaja Tuomas Kokon (mm. Ghost BrigadeSwallow the SunTimo Rautiainen & Trio Niskalaukaus) kanssa työstetty teos on Skeinin uran kunnianhimoisin askel, joka pyrkii haastamaan yhtyeen lisäksi myös kuulijansa. Viiteen raitaan jaettu puolituntinen kokonaisuus tulee kuultavaksi ja nähtäväksi osa kerrallaan viikon välein, jokaista kappaletta tukevan musiikkivideon saattelemana. Yhtyeen basisti Juha Höyssä kertoo EP:stä seuraavaa:

“Pitkät kaaret ja rytmisesti mielenkiintoiset sovitukset ovat aina olleet lähellä Skeinin kollektiivista sydäntä, ja pääosin erillisistä biiseistä koostuvan ’Deadweight’-täyspitkän jälkeen tuntui, että haluaisimme haastaa itseämme seuraavaksi vähän eri kulmalta. Lyyrisesti yhteneväiset julkaisut ovat olleet jo aiemmin luonteva osa meitä, mutta tällä kertaa myös musiikillinen teema on keskiössä, ja sävellystyötä tehtiin paikoin liki dogmaattisesti tahtilajien johdattelemana.”

Jokainen raita käsittelee etääntymisen ja vieraantumisen kokemuksia eri näkökulmasta. Uskonnon, sukupolvien välisten erojen, polarisoituvan poliittisen ilmapiirin sekä kahden ihmisen välisen yhteyden konteksteissa liikkuvat tekstit ovat henkilökohtaisuudessaan myös yleisemmin nykyajan heijastumia.

Skeiniä on aina ollut hankala asettaa vain yhteen kategoriaan, eikä Höyssä lupaile tämänkään julkaisun myötä asiaan helpotusta:

“Musiikillisesti liikutaan tuttuun tapaan laajalla rintamalla ja haluttiin myös, että kullakin teoksen osalla olisi selkeästi oma roolinsa. Mukana on ne meidän post-rockimman tai -metallimman päädyn sävyt, sekä myös Skeinille ominaista alt- ja progemetallin suuntaan kallistuvaa ilmaisua. Olen itse kuulevinani yhdellä raidalla pientä flirttiä jopa vähän doomahtavan stonerin suuntaan, joten paikoitellen liikutaan myös meille vähän uusilla alueilla.”

“Distances”-EP saatavilla kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa 30. heinäkuuta. Digijulkaisun lisäksi EP:stä on saatavilla rajoitettu painos vinyyliversiota. Voit kuunnella ensimmäisen EP:ltä julkaistun kappaleen nimeltä ”Fourth Step: The Distance Between Light and Dark” tästä:

Live:
28.8.2020 Jack The Rooster, Tampere + Medeia, I Revolt
10.10.2020 Bar15, Seinäjoki
5.11.2020 On the Rocks, Helsinki + SIBIIR (NOR)
6.11.2020 Jack the Rooster, Tampere + SIBIIR (NOR)

http://skeinband.com
http://facebook.com/skeinband
http://instagram.com/skeinband

Kommentoi julkaisua