Skip The Foreplay

Kanadalainen post-hardcorea soittava julkaisi debyyttialbuminsa nimeltä  ”Nightlife” toukokuun 1. päivä Epitaph Recordsin kautta. Albumi on yllättänyt kriitikot eri puolilla maailmaa, ja rohkeimmat ovat jopa sanoneet albumin olevan vuoden kovimpia post-hardcore debyyttejä. Kaaoszine sai sähköpostitse kiinni yhtyeen basistin Julienin ja kyseli häneltä hieman mietteitä yhtyeen uudesta albumista sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Lue lisää lukeaksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Kuinkas vuosi 2012 on lähtenyt käyntiin Skip The Foreplayn leirissä ?

Julien: Todella kiireisesti. Aloitimme vuoden soittamalla uramme ensimmäisen Yhdysvaltojen kiertueen yhdessä Falling In Reversen kanssa. Meillä oli todella hauskaa, ja saimme paljon uusia kavereita kiertueen aikana. Nyt olemme taas kotona ja odotamme innoissamme Warped Touria sekä albumimme julkaisua.

Vuoden 2011 lopussa solmitte sopimuksen Epitaph Recordsin kanssa, jonka kautta myös uusi albuminne ”Nightlife ilmestyi toukokuun 1. päivä. Voisitko näin aluksi kertoa meille, miksi päädyitte yhteistyöhön juuri Epitaphin kanssa ?

Julien: Saimme muutamia eri tarjouksia, mutta kun aloimme keskustella Epitaphin kanssa, alkoi heti tuntua siltä, että sinne haluamme. Epitaph on vanha levy-yhtiö, ja heiltä on tullut vuosien saatossa lukuisia loistavia albumeita. Oli tavallaan myös kunnia allekirjoittaa sopimus heidän kanssaan ja tulla näin osaksi Epitaphia.

Yhtyeen nimi on vähintäänkin omituinen Skip The Foreplay. Mihin nimi oikein juurtaa juurensa ?

Julien: Yhtyeen nimi oli kitaristi Chuckin idea ja tulee Jason Derulon kappaleesta nimeltä ”In My Head”, jossa on kohta ”Get to down to business and skip foreplay”. En tiedä, miksi Chuck päätti tehdä siitä yhtyeellemme nimen, koska mielestäni tuo kappale ei ole edes Derulon parhaita, mutta siitä se kuitenkin loppujen lopuksi tuli.

Yhtye on edelleen monille suomalaisille tuntematon. Miten itse kuvailisit yhtyeen soundia semmoiselle, joka ei teistä vielä koskaan ole kuullut ?

Julien: On olemassa suomalainen, jota arvostan todella paljon, ja hänen nimensä on Teemu Selänne. Wikipedian mukaan tunnette hänet siellä kotimaassa myös suomalaisena salamana. Tiedätte varmaan, että Selänne on yksi parhaista jääkiekon pelaajista ikinä, ja uskon / toivon, että maassanne on jo patsas Teemulle. Kun olin nuori, Teemu pelasi Anaheimissa, jolla oli parhaat peliasut ikinä. Paul Kariyan kanssa he muodostivat parhaan duon koko NHL :ssä siihen aikaan. Tämä on tavallaan myös sitä, miltä yhtyeemme kuulostaa : suomalainen salama ja Kariya dominoimassa jäällä ja tekemässä paljon maaleja niissä hienoissa violeteissa pelipaidoissaan.

Mikä yhtye on vaikuttanut teihin eniten ?

Julien: Pakko sanoa, että LMFAO. Oli todella suuri kunnia saada tehdä cover-biisi heidän kappaleestaan.

Kun katson albumin kappalelistaa ja kappaleiden nimiä kuten Hawaiian Killer, Hangover sekä Date Rape Predator”, ensimmäiseksi mieleeni tulee, että yhtye ei ole kauhean tosissaan musiikkinsa suhteen. Kuinka vakavasti otatte oman musiikkinne ja kuinka suurta osaa huumori näyttelee siinä ?

Julien: Osut naulan kantaan. Mitään ”Nightlife”-albumilla ei tulisi ottaa liian vakavasti. Me teemme musiikkia pilke silmäkulmassa, ja suurin osa kappaleiden sanoituksista vinoilee erilaisille pop-kappaleille. Olen lukenut paljon arvosteluita levystä ja minusta tuntuu, että suurin osa ei tunnu tajuavan huumoria. He luulevat, että olemme tosissamme lyriikoiden kanssa, vaikka tarkoitushan niillä on olla hauskoja ja viihdyttää kuuntelijaa.

Teillä on Facebookissa kuva, jossa esiintyy Super Mario. Oletteko te suuria videopelien faneja ?

Julien: Olin todella suuri fani, kun olin nuorempi. Tapasin pelata lähes joka päivä ja Super Mario oli suuri suosikkini.  Olen itse ottanut tuon kuvan meidän Facebookiin, ja minulla on jopa tatuoituna Yoshin kuva kehooni. En nykyään pelaa enää niin paljon, koska tuntuu, ettei siihen jää aikaa, mutta vokalistimme Fillion pelaa paljon Xbox 360:n pelejä ja polttelee ruohoa samalla. Itse olen sitä mieltä, että Nintendollakin on jo parhaat vuodet takanapäin eivätkä muut konsolit ole koskaan itseäni niin kauheasti kiinnostaneet.

Mitä konsoleita itse pelaat eniten? Oletko suuri SNES:n ystävä?

Julien: Aina kun olemme kiertueella, pelaamme paljon NHL 12-peliä XBOXilla, mutta oma suosikkikonsolini on ehdottomasti Super Nintendo ja Nintendo 64. Tykkään enemmän Super Nintendosta kuin 8- bittisestä Nintendosta, mutta peleissä suosikkejani ovat tietenkin Super Mario Bros sekä Super Mario Bros 3, jotka ovat klassikkoja.

Jos Skip The Foreplay olisi videopeli, millainen peli se olisi ?

Julien : Nintendo 64:llä on olemassa peli, jonka nimi on ”Conker’s Bad Fur Day”. Pelissä on pieni orava, jolla on todella kaunis vaimo. Yhtenä iltana orava vetää kuitenkin paikallisessa baarissa hirveät lärvit ja herää seuraavana aamuna keskeltä peltoa kaukana kotoa harakan vierestä. Pelin ideana on se, että orava yrittää löytää tiensä takaisin vaimonsa luokse. Matkalla takaisin se tapaa jättikakan, isotissisen kukan sekä läjän kiviä, jotka ovat ekstaasissa ja joiden päälle joudut kusemaan. Haluaisimme tietenkin olla tuo kyseinen peli.

Jos Skip The Foreplayn jäsenet olisivat eri hahmoja videopeleistä, niin mitä hahmoja ne olisivat ja miksi ?

Julien: Hauska, että kysyit tuota. Otimme hetki sitten promokuvia ja olimme kaikki pukeutuneena Mario Kartin hahmoiksi. Fillion oli Mario, koska hän on päälaulaja. Math olisi koopa, koska hän on iso. Chuck oli prinsessa Peach, koska hän on yhtyeen valovoimaisin. Marc oli Luigi, koska hän näyttää hyvältä vihreässä, ja itse olisin Yoshi, koska pelkään linnoja ja olen luotettava.

Teillä on albumilla cover LMFAO:n kappaleesta “Champagne Showers”. Jos te vuorostaan saisitte valita yhtyeen, joka tekisi jostakin “Nightlife“-albumin kappaleesta coverin, niin mikä yhtye se olisi ja minkä kappaleen haluaisit heidän coveroivan ?

Julien: DJ Pauly D Jersey Shoresta voisi tehdä coverin kappaleestamme Date Rape Predator. Se kuulostaisi varmaan upealta!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille ?

Julien : Eipä mitään, kiitoksia paljon itsellesi haastattelusta. Katsastakaa uusi albumimme Nightlife ja muistakaa, että elämässä pitää olla vähän huumoria aina mukana. Toivottavasti pääsisimme tämän albumin tiimoilta myös Suomeen keikalle, koska olisi kiva päästä soittamaan myös uusiin maihin.

Kommentoi julkaisua