Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspiratorsin eilinen striimikeikka katsottavissa kokonaisuudessaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.2.2022

Maailman suurimpiin kitaralegendoihin lukeutuva Slash julkaisi eilen uuden albumin Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators -yhtyeensä kanssa. Bändi juhlistaa ”4”-albumiaan ilmaisella striimikeikalla eilen Facebookissa sekä YouTubessa. Live at Studios 60 -keikalla kuullaan uusi levy kokonaisuudessaan. Kello 21.00 Suomen aikaa eilen soitetun keikan voit katsoa tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFtNNFFc4Qk

”4” on yhtyeen neljäs albumi, ja sen tuotti Dave Cobb ja levy äänitettiin Nashvillessä, legendaarisen RCA-studion A-huoneessa. Bändi päätti tällä kertaa äänittää biisit sataprosenttisen livenä, sooloja ja lauluosuuksia myöten, mikä antaa levylle aivan omanlaisensa soundin.

Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators kävi viime viikolla vierailemassa Jimmy Kimmel Live! -ohjelmassa, jossa yhtye myös esitti albumin ensimmäisen singlen The River is Risingin ensimmäistä kertaa yleisön edessä.

Kahta tai kolmea kappaletta lukuunottamatta levy sävellettiin jo ennen pandemiaa. ”The River is Rising” oli viimeisiä biisejä mitä kirjoitin ennen esituotannon aloittamista, ja tuoreutensa ja energiansa takia se oli ensimmäinen kappale jonka kimppuun kävimme”, Slash kertoo kappaleesta.

Teksteissä käsitellään sitä, kuinka ihmisiä voidaan aivopestä jollakin vaarallisella idealla”, laulaja Myles Kennedy jatkaa. “Palloteltuamme demoa edestakaisin muutaman kerran olin aika varma siitä, että tässä olisi albumin avausraita.

”4”-albumilla on myös kunnia olla uuden Gibson Records -levy-yhtiön ensimmäinen julkaisu koskaan. Slash on ollut jo yli 30 vuotta Gibson-kitaroiden kuuluisimpia käyttäjiä ja yhtiön tärkeimpiä mannekiineja, joten oli vain luontevaa että juuri Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators olisi uuden lafkan ensimmäinen kiinnitys. Albumin yhteydessä julkaistiin myös uusi Slash Les Paul Standard 4 Album Edition -kitara.

Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators lähtee albumin myötä mittavalle Yhdysvaltojen-kiertueelle.