Slash ja Myles Kennedy & The Conspirators yhdistivät voimansa jälleen – arviossa ”Living The Dream”

Guns N’ Rosesin kitaristina tunnetuksi tullut Slash julkaisee tänä perjantaina neljännen sooloalbuminsa. Kitaravelhon ohessa levyllä kuullaan jälleen Alter Bridgestä tutuksi tullutta Myles Kennedyä yhdessä The Conspiratorsin kanssa. ”Living The Dream” on kolmas albumi jolla Slash, Myles Kennedy ja The Conspirators yhdistävät voimansa.

Vaikka Slash on kiistatta tämän projektin tähti – onhan se nimetty hänen mukaansa – on myös Kennedyllä merkittävä asema vokalistina. Kennedy on ollut tänä vuonna kiireinen, kun hän julkaisi alkuvuodesta sooloalbuminsa, Alter Bridgeltä tuli hiljattain livetaltiointi orkesterin kera ja nyt Saul Hudsonin albumi ponnahtaa markkinoille. On hienoa, että Kennedy ehti mukaan myös Slashin albumille.

Kaikki jotka ovat tutustuneet Slashin soolotuotantoon, tietävät mitä tulevalta albumilta voi odottaa: ammattitaitoista ja tarttuvaa rock ’n’ rollia. Eikä ”Living The Dream” tee poikkeusta tähän hyväksi havaittuun kaavaan. Levy singahtaa rokkaavasti liikkeelle, mutta ensimmäisen kerran syvyyttä ja tunnelmointia tuodaan esille ”My Antidoten” muodossa. Lennokkaasti sujahtavat riffit istuvat hienosti yhteen Kennedyn tulkinnan kanssa. Vastaavasti ”Mind Your Manners” nostaa kierroksia, joten räyhäköiltä riffeiltä eikä lennokkaalta kitarasoololta voi välttyä.

Hieman kaksimielisesti nimetty ”Lost Inside The Girl” on levyn ensimmäinen hengähdystauko. Melankolisesti särähtelevät soinnut yhdistyvät Kennedyn aavistuksen vaikeroivaan ääneen ja synnyttävät yhdessä haikean, mutta rokkaavan ilmapiirin. ”Read Between The Linesissa” kerätään vielä voimia, vaikka kertosäkeistöissä onkin potkua mukavasti.

”Living The Dream” on ehta rock-albumi. Albumi etenee pitkälti energisten kappaleiden voimalla, vaikka levyn loppua kohden löytyy myös muutama kevyempikin veto. Esimerkiksi ”The One You Loved Is Gone” ja ”The Great Pretender” lukeutuvat tällaisiksi.

Kokonaisuudessaan ”Living The Dream” on suhteellisen yllätyksetön levy, jota on jopa välillä pitkästyttävää kuunnella. Tällaisia huomioita on ikävä tehdä, etenkin kun pidän Slashiä kuin Myles Kennedyä suuressa arvossa. Vaikka levyllä onkin selkeä idea, eli laadukkaan rokin soittaminen, tuli levyä kuunnellessa sellainen olo, ettei tällä albumilla kuitenkaan ole selkeää päämäärää. Useat kappaleet eivät räjähdä loistoonsa eikä niiden sanomasta oikein saa kiinni. Muutamalla kappaleella Kennedyn ohessa kuultiin muitakin laulajia, kuten ”Sugar Cane” -kappaleella. Nämä hetket jäivät kuitenkin kovin lyhyiksi. Jos taustalauluosuudet olisivat olleet suuremmassa osassa, olisivat ne voineet antaa oman särmänsä.

Lähes jokainen kuitenkin tietää, mitä Slashin nimi albumin kannessa tarkoittaa: se on kuin laatutakuu siitä, että levy rokkaa, potkii ja saa liikkeelle. Näin myös ”Living The Dream” tekee, vaikka albumille mahtuu myös heikompia hetkiä. ”Living The Dream” on kelpo levy, mutta kappaleet jotka tiputtaisivat tuolilta tai kouraisisivat sydäntä loistavat poissaolollaan.

5½/10

Kappalelista:

 1. The Call Of The Wild
 2. Serve You Right
 3. My Antidote
 4. Mind Your Manners
 5. Lost Inside The Girl
 6. Read Between The Lines
 7. Slow Grind
 8. The One You Loved Is Gone
 9. Driving Rain
 10. Sugar Cane
 11. The Great Pretender
 12. Boulevard Of Broken Hearts

Slash Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua