Slash muistelee yhteistyötä Michael Jacksonin kanssa: ”Hän oli ammattilainen lavalla, mutta vapaalla täysin suosionsa armoilla”

Yhdysvaltalainen rock-yhtye Guns N’ Roses hyödyntää parhaillaan koronaviruksesta johtuvaa keikkataukoa ja kirjoittaa uutta materiaalia. Bändin kitaristi Slash kertoi hiljattain Kerrang Magazinelle bändin varhaisista ajoista sekä ensimmäisistä alkoholin ja huumeiden huuruisista kiertueista.

Kerrang Magazinen haastattelussa kertoi myös työskentelystään pop-ikoni Michael Jacksonin kanssa. Slash osallistui Michael Jacksonin ”Dangerous”-albumin tekoon vuonna 1991. Yhteistyö alkoi, kun Slashin oma manageri kertoi, että halusi hänet soittamaan levylleen. Slash oli yllättynyt asiasta ja otti pop-ikoniin yhteyttä. He sopivat nauhoituspäivän, jolloin Slash meni Record Plant -studioon, jossa hän tapasi Jacksonin ja tämän seurassa olleen näyttelijän Brooke Shieldsin.

”Se oli hyvin epätodellista. Siinä oli kaksi ihmistä, joiden rinnalla olin tavallaan kasvanut. Olimme muutaman minuutin siinä, kunnes he menivät syömään ja jättivät minut nauhoittamaan kappaletta. Soitin osuuteni, josta Michael Jackson piti valtavasti.”

Michael Jackson pyysi Slashilta lisää soittoa ja kyseli tämän kiinnostuksesta erilaisisia yhteistyökuvioita kohtaan.

”Tein muutamia esityksiä, ja pidin niistä. Hän oli todellinen ammattilainen ja niin suuri lahjakkuus. Se on se asian ydin: hän oli niin uskomattoman sulava musiikillisesti. Oli hienoa olla hänen seurassaan.”

Slash kertoi myös, että Michael Jackson oli täysin ammattilainen lavalla. Kun hän ei työskennellyt, oli selvää, että mies oli suosionsa armoilla. Jacksonin ympärillä pyörivistä ihmisistä 90 prosenttia oli teennäisiä. Slash sääli Jacksonin sitä osaa elämästä.

Slash esiintyi Jacksonin kanssa muutamassa Tokiossa järjestetyssä show’ssa. Jackson oli koko massiivisen työn keskiössä, ja ainoa paikka, jossa mies tuntui olevan mukavuusalueellaan, oli lavalla.

Pian Jacksonin esitysten jälkeen Guns N’ Roses saapui Tokioon ja soitti omat esityksensä, jotka saivat massiivisen suosion. Mutta ne eivät olleet mitään verrattuna Jacksonin kokemaan suosioon.

”Oli mielenkiintoista nähdä nuo kaksi näkökulmaa. Täytyy aina varoa, mitä toivoo.”

Kommentoi julkaisua