Slayerin Kerry King ylistää Judas Priestia: ”Monia metallibändejä – mukaan lukien meitä – ei olisi olemassa ilman heitä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.3.2022

Legendaarisen thrash metal -yhtye Slayerin kitaristina tunnettu Kerry King ylistää heavy metal -veteraani Judas Priestia tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa.

Kerry King ylistää bändin merkitystä omassa elämässään kuin metallimusiikin yleisessä kehityksessäkin.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

King puhui muun muassa seuraavaa:

”Nuorena kitaristina huomasin, että [Priestin] levyillä oli kaksi kitaraa, ja kahden kitaran luovuus ja varhainen ainutlaatuisuus inspiroivat täysin sitä, mitä Slayerista tuli. Ja sitten oli vielä laulaja Rob Halford. Hän on tänäkin päivänä suosikkilaulajani. Hän tietää sen. Se on epämukava asia välillämme, mutta olemme ystäviä, ja hän tietää olevansa suosikkini.”

”Kuultuani heitä radiosta, olin Judas Priestin puolella. Ostin British Steelin ja löysin albumilta todelliset ’metallikappaleet’- en niitä radiohittejä. Ajattelin, että ’Vau, minun täytyy ehdottomasti ottaa tästä opikseni’. Joten ostin luultavasti ensin livelevyn Unleashed in the East, koska se oli uusin levy, ja sitten Hell Bent for Leatherin ja Stained Classin ja menin taaksepäin siitä.”

”Jos äänestäisin Rock & Roll Hall of Fameen, äänestäisin ehdottomasti heitä. Ilman muuta. Ennen kaikkea, metallia ei olisi ilman Black Sabbathia. Mutta kun sitäkin pidemmälle mennään, monia metallibändejä – mukaan lukien meitä – ei olisi olemassa ilman heitä”