Slidekitarapunk-räjähdys Savon sydämestä: Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miron ”Väkivaltaa”-musiikkivideo Kaaoszinen ensiesityksessä

toivoo maailmaan enemmän rock-konsertteja ja vähemmän sotia.

Kuopiosta ponnistava rock-trio Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro tarjoilee hihastaan grunge-vaikutteisen ”Väkivaltaa”-musiikkivideosinkun muotoista ässää.

Vuonna 2017 perustettu kokoonpano on viime aikoina nostattanut kuhinaa kotimaisen rockin undergroundissa; yhtyeen huhtikuinen julkaisu ”Vitun sama mulle” sai osakseen lämpimän vastaanoton ja radiosoittoa muun muassa Radio Helsingin Korkeajännite-ohjelmassa. Kappaleen musiikkivideo on kerännyt YouTubessa reilut 10 000 katselukertaa.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Rakki-Sakke kertoo tuoreen ”Väkivaltaa”-kappaleen vakiintuneen vuosien varrella vetonaulaksi yhtyeen keikkaillessa:

’Väkivaltaa’ on soinut jo useamman vuoden meidän keikkasetissä ja on lähes aina ollut yleisön ehdottomia suosikkibiisejä. Biisi saa päät heilumaan, energisimmät pogoilemaan ja kertsiä on helppo huutaa mukana. On helvetin hienoa, että saatiin tämä vihdoin musavideona maailmalle!”

”Musavideolla näkyy hyvin meidän lavameininki. Koskaan ei tiedä, että milloin rumpali saa kitarasta otsaansa”, kertoo rumpali Pikku-Toni. ”’Väkivaltaa’ on nimestään huolimatta tulevan debyyttilevyn kevyimpiä biisejä”, lisää yhtyeen laulaja-kitaristisektion toinen puolisko Lahjomaton Miro.

“Biisi on tavallaan oodi kaikelle rakastamallemme rankemmalle musiikille. Sellasen musiikin minkä tahtiin saa riehua ja päästää kaiken pahan olon ulos”, Rakki-Sakke tuumailee. ”Jos ihmiset kanavois kaiken väkivallan musiikkiin niin saataisiin varmaan enemmän rock-konsertteja ja vähemmän sotia.”

Kaurismäkeläisyyttä huokuvan ”Vitun sama mulle” -musiikkivideon tiimoilta yhtyeen kanssa aiemmin työskennellyt kuvaaja Miska Karioja kertoo täydellisen Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro -videon syntyvän hektisissä olosuhteissa:

”Ikinä ei tiedä mitä on tuleman, kun lähdemme tekemään musiikkivideota Rakki-Sakke ja Lahjomaton Mirolle! Luvassa voi olla käsiaseita, robotteja, ’räppi-laajis-alakulmaa’ tai muuta sellaista. Jopa kuvaaja yllättyy kerta toisensa jälkeen, että mitä ne jätkät on tällä kertaa keksineet! Hyvään pyritään, mutta priimaa tuppaa tulemaan, niin kuin aina.”

Kokoonpano:

Rakki-Sakke – laulu, kitara
Lahjomaton Miro – laulu, kitara
Pikku-Toni – rummut

Facebook: Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro
Instagram: @rakkimiroband

”Väkivaltaa”-tuplasinkku pitää sisällään myös ”Kuolleiden manifesti” -nimisen punk-pläjäyksen; sinkku on kuunneltavissa kaikessa komeudessaan Spotifyssa. Tarkasta alta Kaaoszinen ensiesityksessä debytoiva ”Väkivaltaa”-musiikkivideo:

Kommentoi julkaisua