Slipknot-basisti Alessandro Venturella kertoo, miten päätyi bändiin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.3.2023

Slipknot sai uuden basistin vuonna 2015, kun Alessandro Venturella liittyi bändin riveihin. Mutta miten Venturella päätyi soittamaan yhtyeen kanssa alun alkaen?

Venturella kertoo tuoreessa Guitar Worldin haastattelussa päätyneensä koesoittoihin oltuaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän kertoo olleensa kitarateknikkona Mastodonin kiertueella vuonna 2014.

”Olin Mastodonin kanssa teknikkona vuonna 2014 ja olimme juuri palanneet Australiasta, jossa olimme Soundwave-festivaaleilla. Yövyin [Mastodonin laulaja-basisti] Troy Sandersin veljen Darren Sandersin luona Atlantassa. Eräänä yönä Darrenin tyttöystävä sai puhelun Jim Rootilta. Tunsin Jimin, koska kiersin Slipknotin kanssa vuonna 2008, kun olin tekniikkahommissa Coheed & Cambrian kanssa. Joten hän ojensi minulle puhelimen ja kysyi: ’Tunnetko yhtään basistia?’. Kysyin, oliko kyse Stone Sourista, ja hän sanoi: ’Ei – sille toiselle bändille’, ja sanoin heti: ’Minä teen sen!’ Kerroin hänelle kännissä: ’Saat minulta slap-bassoa, jos tarvitset sitä!’ ja nauroimme. Sitten hän kysyi ’Vakavasti ottaen, haluatko oikeasti tehdä tämän?’ ja minä sanoin ’Kyllä, haluaisin todella tehdä sen’.”

Bändin manageri käski Venturellaa opettelemaan kuusi kappaletta, mutta basisti päätti opetella enemmän.

”Ajattelin: ’Vitut siitä, opettelen enemmän’ ja istuin sohvalle ja katsoin kaikki [edesmenneen Slipknot-basisti] Paulin [Grayn] vanhat videot ja DVD:t, ja ahmin niin paljon tietoa kuin pystyin”.

Venturella pyysi vinkkejä myös SikThin basisti James Leachilta. Venturella kävi koesoitoissa ja loppu on historiaa.