Slipknotin Clown uskoo, että bändistä tehdään vielä joku päivä elokuva: ”Teemme sen omalla tavallamme”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.11.2022

Metallijätti Slipknot tunnetaan paitsi musiikistaan, myös vahvasta visuaalisesta puolestaan, johon kuuluvat esimerkiksi esiintymisasut ja maskit ja kauhuestetiikka videoilla ja kuvituksissa.

Erilaisista maskiyhtyeistä on tehty historian saatossa elokuvia – oli kyseessä sitten legendaarinen KISS tai kotimainen Lordi. On siis vain ajan kysymys, milloin Slipknotin maailman pohjalta luodaan täyspitkä elokuva.

Samaa mieltä on myös yhtyeen perkussionisti Michael Shawn ”Clown” Crahan. Clown kertoi visioitaan tuoreessa NME:n haastattelussa:

”Ei ole kovinkaan kauan siitä, kun ihmiset halusivat tehdä meistä toimintafiguureja, eivätkä he päässeet edes prototyyppivaiheeseen, koska he halusivat tehdä meistä mahtipontisia, fantasiatyylisiä ja supersankarimaisia. Filosofiani oli aina: ’Etkö ajattele, että oikea Slipknot on pelottavampi kuin mikään sellainen, mitä minusta voi tehdä?’ Se, että olen ihminen ja että saamme ihmiset pelkäämään?”.

En koskaan saanut ketään luomaan meitä, joten se on jotain, jota tulen odottamaan elokuvalta. Minulle on tuotu niin monia ideoita, ja niin monet ihmiset ovat turhautuneita minuun sen takia. He ovat sanoneet minulle: ’Ehkä olisi parempi, jos et olisi mukana.’ Ja minä vain sanoin: ’Katsotaan, miten te siitä selviätte’. Koska jos en ole mukana, se tarkoittaa, etten ole mukana. Se tarkoittaa: ’Onnea matkaan, mitä vittua yritätkin tehdä, koska en aio hyväksyä sanaakaan siitä.’

He painostavat, mutta minua ei kiinnosta. Koska se on vitun juustoista parhaimmillaan, tehdä jotain vain siksi, että kaikki pukumiehet voisivat kävellä ulos ja sanoa: ’Se oli todella hyvä!’. ”Et ole koskaan soittanut kanssamme bändissä, et tiedä mistä vittu sinä puhut! Olet vain vaikuttunut siitä, että joku typerä ohjaaja osui visuaalisesti kohdalleen, jotta teatterit myyvät popcornia. Painu vittuun täältä. Tämä on minun elämäni.’

En aio tehdä Bohemian Rhapsodya. [Slipknotissa] on paljon tyyppejä, jotka on esiteltävä tasapuolisesti – kukaan ei ole toista suurempi, eikä bändiä voi selittää selittämättä kaikkia. Ja sitten on ensimmäinen managerimme [Sophia John], joka kuoli – sen tarinan pitäisi olla mukana – ja sitten on vielä noin tusinan verran muita kusipäitä… Tarkoitan, että tämä on iso tarina! Se on mieletön. Joten me aiomme tehdä sen, mutta teemme sen omalla tavallamme.”