Shawn "Clown" Crahan

Slipknotin Shawn Crahan: ”Ystäväni kuolevat, enkä enää kestä sitä”

Kirjoittanut J.Anttolainen - 2.8.2017
Shawn ”Clown” Crahan

 

Mielenterveys ja artistien masennus on viimeaikoina puhuttanut ihmisiä ympäri maailmaa. Maailma on menettänyt lyhyessä ajassa hienoja artisteja Chester Benningtonin ja Chris Cornellin itsemurhien kautta, ja nyt on myös Slipknotin perkussionisti Shawn ”Clown” Crahan ottanut kantaa asiaan tuoreessa NME:lle antamassaan haastattelussa. Crahan kehoittaakin kaikkia puhumaan avoimemmin ongelmistaan ennen kuin ne muuttuvat liian suuriksi käsitellä.

-”Ystäväni kuolevat ympäriltäni. Olen niin surullinen kaikesta tästä tuskasta, yksinäisyydestä ja eristäytyneisyydestä. Tiedän etten ole ensimmäisenä ihmisten mielissä, mutta se on pelottavaa että muilla on samankaltaisia ajatuksia joista kukaan ei tiedä. En voi muuta kuin ilmaista kuinka pahoillani olen viimeaikaisten tapahtumien johdosta. Muistakaa ihmiset ympärillänne. Ette koskaan voi tietää mitä ystävillenne oikeasti kuuluu, ellette kysy heiltä. Muistakaa että maailmassa on ihmisiä jotka osaavat auttaa ongelmienne kanssa. ”

Paul Gray

Crahan tietää mistä puhuu, sillä on itse myös avoimesti kertonut omista ongelmistaan mielenterveytensä kanssa. Vanhempiensa kuoleman ja bändikaverin, Slipknotin basistin Paul Grayn kuoleminen lyhyen ajan sisään toisistaan sai miehen hakemaan apua omiin ongelmiinsa, ja lopulta hakeutumaan hoitoon. Crahanin mukaan se pelasti hänen henkensä. Hoitoon hakeutuminen oli pelottavaa, mutta vaimonsa ja terapeuttinsa tuella hän lopulta ymmärsi kuinka hänellä ei koskaan ollut aikaa hoitaa omaa mielenterveyttään kuntoon.

”What the world needs to know is that it’s OK to need help.

We’re just scared. The people who you think are the most solid are often the most hurt. That can be hard to wrap your head around.”

Crahanin mukaan mielenterveyttä sen ongelmia tulisi hoitaa kuin mitä tahansa muita fyysisiä vammoja. -”Jotkut meistä kärsivät vatsahaavasta, toiset ovat masentuneita. Meillä kaikilla on omat vikamme, ja niihin tulee osata etsiä oikeaa hoitoa. Masentunut tuntee helposti olevansa yksin, mutta todellisuudessa hän ei ole. ”

Slipknotista kertova dokumentti ”Days of Gusano” saa maailmanlaajuisen ensi-iltansa 6.11.2017

Jos tunnet olevasi masentunut tai muun avun tarpeessa, voit aloittaa katsomalla Mielenterveyden Keskusliiton nettisivuille tai Mielenterveysliiton nettisivuille.

Luetuimmat

Uusimmat