Slivers Of Silence

Slivers Of Silence 2013Vaasalainen melankolista metallia soittava Slivers Of Silence julkaisi uuden ”The Cold Grey Swallows” nimeä kantavan EP:nsä 20. päivä syyskuuta. Kaaoszine lähetti yhtyeelle kasan kysymyksiä ja selvitti minkälaisesta yhtyeestä on oikein kysymys. Lue lisää nähdäksesi Kaaoszinen demohaastattelu yhtyeen vokalistin Jarmo Panulan kanssa.

Morjensta. Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

Jarmo Panula: Bändi perustettiin Kauhavalla syksyllä 2008. Perustamisvaiheessa olimme 16- ja 17-vuotiaita  ja liikkeelle lähdettiin melko vähäisin soitto- ja sävellystaidoin. Yhdessä ollaan sitten kehitytty demo demolta eteenpäin. Nyt bändi on vaikuttanut vuoden verran Vaasassa.

Miten luokittelisit musiikkinne?

Jarmo Panula: Raskasta, melankolista ja melodista metallia. Mitään tiettyä metallin alagenreä emme mielestämme edusta. Biisejä yhdistää enemmänkin mollivoittoinen fiilis kuin se, että jokainen biisi lokeroituisi tiukasti vaikkapa melodeathiksi.

Miten bändinne eroaa muista samankaltaisista yhtyeistä?

Jarmo Panula: No, en ole kovinkaan monesti kuullut kenenkään sanovan, että kuulostaisimme joltakin tietyltä yhtyeeltä. Kielisikö se sitten monipuolisuudesta? Ilmaisumme on lisäksi varsin selkeää, biiseihin ei ole tungettu kaikkia mieleen tulleita riffinpätkiä tai kitarakikkoja. Sovitamme biisejä hyvällä maulla.

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

Jarmo PanulaInsomnium, Ghost Brigade, Swallow the Sun.

Kuka tekee ja miten syntyy yhtyeenne kappaleet / sanoitukset?

Jarmo Panula: Useimmiten minä sävellän ja sanoitan biisit, ihan kotosalla. Emme ole pitkään aikaan säveltäneet mitään treenikämpällä. Biisin tekeminen vaatii usein omaa rauhaa ja aikaa, joten parhaat sävellykset syntyvät sängyn reunalla sellaisina päivinä, kun ei ole ollut koko päivänä kiirettä vetää housuja jalkaan. Treeneissä sitten sovitetaan biisit yhdessä lopulliseen muotoonsa.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

Jarmo Panula: Kyllä sanoituksiin panostetaan. Uudella ”The Cold Grey Swallows” -EP:llä kuvataan maailmaa, jossa ilmastonmuutos on paljon nykyistä pidemmällä. Eli ainakin tuon EP:n teksteillä halutaan sanoa, että mikäli ihmiset eivät muuta käyttäytymistään, niin huonosti käy. Pelkkä ilmastobändi emme kuitenkaan ole. Seuraavalla julkaisulla käsittelyssä on eri teema.

Miten yhtye on otettu keikoilla vastaan? Ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

Jarmo Panula: Tänä vuonna tehdyillä keikoilla vastaanotto on ollut erittäin, erittäin jees. Toistaiseksi ikimuistoisin keikka on heitetty ilman muuta Vaasan El Gringossa tämän vuoden tammikuussa. Bändin uuden kotikaupungin yleisö otti meidät vastaan liikuttavan hyvin.

Missä näette yhtyeenne 10 vuoden päästä?

Jarmo Panula: Myönnän auliisti, että mitään 10-vuotissuunnitelmaa ei ole tehtynä. Parin vuoden päästä meillä voisi kuitenkin olla pitkäsoitto julkaistuna ja laaja nettisuosio.

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

Jarmo Panula: Emme ole leipääntyneitä liukuhihnasäveltäjiä, jotka pistävät nauhalle kaikki mahdolliset biisinsä. Meillä nauhalle päätyy vain sellaisia biisejä, jotka ovat sävellyshetkellä pistäneet liikkeelle aika järjettömän määrän adrenaliinia. Haluamme uskoa, että samoja adrenaliinivirtoja on luvassa myös niille, jotka biisejämme kuuntelevat.

Yhtyeen uuden EP:n voit kuunnella kokonaisuudessaan tästä:

Kommentoi julkaisua