Smackbound paljastaa potentiaalinsa ”20/20”-albumillaan

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 6.6.2020

Kotimaisen solistin Netta Laurenteen ansioluettelo on vakuuttava: Laurenne on ollut mukana laulamassa monien kotimaisten yhtyeiden ja artistien kanssa, joista silmiinpistävimpiä ovat Amorphis, Lordi, Cheek, Paleface sekä Arttu Wiskari. Smackboundin kotisivujen mukaan Laurenteella kokemusta niin oopperalaulamisesta kuin erilaisten covereiden tulkinnasta. ”20/20”-albumin perusteella Laurenteen repertuaari ei kuitenkaan rajoitu vain näihin, vaan häneltä taipuvat myös aggressiivisemmat lauluosuudet, kuten murinat.

Laurenteen lisäksi myös muillakin Smackboundin jäsenillä on paljon kokemusta musiikkirintamalta. Kitaristi Teemu Mäntysaari on tullut tunnetuksi Wintersunin riveistä ja rumpali Rolf Pilve taas Stratovariuksesta sekä The Dark Elementistä. Vastaavasti kosketinsoittaja Vili Itäpelto ja basisti Tuomas Yli-Jaskari ovat molemmat Tracedawnin jäseniä. Kun katsoo yhtyeen jäsenten taustoja, ei ole ihme, että ”20/20” on hyvin monipuolinen albumi, josta löytyy niin pop metalin, popin, rockin kuin melodisen metalinkin piirteitä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Albumi jyrähtää liikkeelle pop metalin suuntaan flirttailevalla kappaleella ”Wall Of Silence”, jolla paljastuu samalla, mihin kaikkeen Laurenteen ääniala taipuu. ”Drive It Like You Stole It” on astetta räkäisempi rock-veto, josta huokuu uhmakkuutta. Levyn kolmas kappale on ehta balladi, jossa Laurenne tulkitsee kauniisti sekä kevyesti, samalla kun kosketinsoittimet luovat kauniita melodioita. Kappaleen kertosäkeistöissä on myös eeppisyyttä, mutta sinfonisen metalin puolelle ei täysin mennä.

Jos ”20/20”-albumilta pitäisi valita yksi korvamato, olisi se todennäköisesti popmainen ”Run”, jota on kuorrutettu rouheilla riffeillä. Sen sijaan ”The Game” puhkeaa esiin melankolisena pop-kappaleena, jossa Laurenteen ääniala pääsee oikeuksiinsa. Tämän jälkeen seuraakin raju kontrasti, kun raivokas ”Those Who Burn” räjähtää eetteriin. Siinä, missä ”The Game” hurmaa kauniilla lauluosuuksilla, mykistää ”Those Who Burn” väkevällä raivolla.

Smackboundin ”20/20”-pitkäsoiton vahvuudeksi lukeutuvat sekä erilaiset, rohkeat kappaleet että Laurenteen monipuolinen ääniala. Paikoitellen kontrasti kappaleiden välillä on niin suuri, että jos ei tietäisi kuuntelevansa yhtä albumia, saattaisi erehtyä luulemaan kappaleiden olevan jopa eri esittäjien. Kun ”20/20” tulee tutuksi, on levyltä kuitenkin löydettävissä punainen lanka, ja se on tahto luoda musiikkia täydellä sydämellä.

Kaiken kaikkiaan Smackboundin debyyttialbumi on hieno, monipuolinen kokonaisuus, joka onnistuu yllättämään kuuntelijan. Levy antaa myös kattavan kuvan siitä, mihin Smackbound pystyy, ja ”20/20”-albumin perusteella yhtyettä ei pidättele mikään.

8/10

Kappalelista:

  1. Wall Of Silence
  2. Drive It Like You Stole It
  3. Close To Sober
  4. Run
  5. The Game
  6. Those Who Burn
  7. Hey Motherfuckers
  8. Troublemaker
  9. Date With The Devil
  10. Wind And Water

Smackbound Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen