Smash Into Piecesin Benjamin Jennebo kertoi, että ”Evolver”-albumi toi nopeasti lisää faneja yhtyeelle

Parhaillaan Within Temptationin ja In Flamesin kanssa Pohjois-Amerikkaa kiertävä on uurastanut viime vuosina paljon, ja yhtye onkin saanut alkaa nauttia työnsä hedelmistä laajenevan suosionsa kautta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen kitaristi Benjamin Jennebon, joka avarsi tämänhetkisiä tuntemuksiaan. Benjamin kertoi, miksi yhtye on valinnut popimman linjan ja antoi hieman tietoja siitä, mitä tulevalta levyltä voi odottaa.

Moikka! Kuinkas SIP:n vuosi 2019 on lähtenyt liikkeelle?

Benjamin: Vuosi on lähtenyt liikkeelle uuden “Human”-singlen julkaisulla ja kiertueella yhdessä Within Temptationin ja In Flamesin kanssa, joten ei yhtään hullummin. Kiertueella oleminen on aina mukavaa ja keikkabussissa voi kuluttaa aikaa monin eri tavoin esimerkiksi pelailemalla pleikkaria, kirjoittamalla uutta musiikkia, lukemalla kirjoja tai vaikkapa pelaamalla kasinopelejä.

Keikkakalenterinne näyttää kevään osalta todella täydeltä, ja olettekin parhaillaan Pohjois-Amerikassa. Jos en muista väärin, olitte pari vuotta sitten siellä Amaranthen kanssa. Teille jäi viime kerrasta varmasti hyviä muistoja ja teistä oli varmaankin mukava palata tapaamaan faneja Atlantin takana?

Benjamin: Kyllä, meillä on paljon muistoja kaupungeista, joissa pääsemme taas vierailemaan. Luulen, että yhtyeemme uran parhaimmat muistot sijoittuvat tänne Atlantin toiselle puolelle, ja olemme kaivanneet amerikkalaista elämäntyyliä ja ilmapiiriä.

Kierrätte Pohjois-Amerikkaa yhdessä Within Temptationin ja In Flamesin kanssa, mikä on varmasti huikeaa! Oletko itse näiden yhtyeiden fani?

Benjamin: Kävin tänään kävelemässä ja ajatus iski tajuntaani yllättäen: olen todellakin kiertueella näiden yhtyeiden kanssa. Tämä on henkilökohtaisesti iso asia minulle. Kyseessä ovat bändit, joita olemme kuunnelleet lapsuudesta saakka ja nyt olemme lämmittelemässä heitä – se on enemmän kuin eeppistä!

Julkaisitte ”Evolverin” vajaa puoli vuotta sitten, millaisen vastaanoton levy on saanut? Luulen, että moni on rakastunut albumiin.

Benjamin: “Evolver” oli tietynlainen rajojen ylitys meille, halusimme tuoda musiikkimme entistä enemmän popmelodioita. Tiesimme, että tämä tulisi olemaan pettymys niille, jotka ovat rakastuneet SIP:n raskaaseen soundiin. Bändinä ja muusikkoina haluamme kuitenkin pitää kiinni siitä, että saamme toteuttaa itseämme vapaasti, ja ollakseni rehellinen, emme ole koskaan saaneet uusia faneja näin nopeasti. Vastaanotto on ollut yli odotustemme.

Itse olin aluksi hyvin yllättynyt, kuinka pop-pitoinen uusi albuminne on, mutta ajan kanssa pääsin kiinni levyyn. Muistelen, että Apocalypse DJ on ottanut yhtyeen ohjakset käsiin ja olette toteuttaneet musiikkia hänen visionsa mukaan. Ei kai SIP ole kuitenkaan hylännyt rockia?

Benjamin: Kehitämme aina musiikkiamme, se on tapamme luoda sitä. Apocalypse DJ halusi, että loisimme tällä kertaa henkilökohtaisemman albumin, josta kuuluu tarinamme ja äänemme. Itse sain tuoda oman tarinani esiin “My Beast” -kappaleessa juuri sillä tavalla, joka tuntui itsestäni hyvälle.

Mitä tulee rockiin, tulee se aina olemaan osa SIP:iä. Uusi albumi tulee olemaan raskaampi, mutta emme jätä poppia pois vaan yhdistämme nämä kaksi mahtavaa genreä toisiinsa entistä vahvemmin.

Onko julkaisemanne “Human”-single esimakua tulevalta levyltä?

Benjamin: Kappale on albumien väliin jäävä kuten “Boomerang”.

Esiinnytte huhtikuussa Suomessa kahden keikan verran. Ensimmäinen on Tampereen Olympiastadionilla ja toinen Kempeleen Zemppi Areenalla. Molemmissa on mahdollista soittaa isoille massoille. Millaisia spektaakkeleja olette suunnitelleet?

Benjamin: Kun olemme nyt kiertueella Within Temptationin ja In Flamesin kanssa, olemme hyvin inspiroituneita, joten suurempi määrä kappaleita isommin ja paremmin voisi olla yksi tapa tuoda näyttävyyttä.

Olen ollut todistamassa pari keikkaanne vuosien aikana ja voin todeta, että osaatte pitää hauskaa lavalla. Kuinka pidätte itsestänne huolta, jotta jaksatte olla noin energisiä?

Benjamin: Kiitoksia kehuista. Me todella nautimme lavalla olemisesta, joten ehkä mainitsemasi energia onkin juuri sitä, että saamme olla luonnollisesti lavalla, mitä emme edes mieti sen enempää.

Onko teillä mitään “rituaaleja” ennen kuin menette lavalle?

Benjamin: On meillä joitakin rituaaleja. Meillä on esimerkiksi tapana kokoontua ennen keikkaa rinkimuodostelmaan hetkeksi ja ottaa toisiamme käsistä kiinni, jolloin jaamme hyvän energian yhdessä.

Mitkä ovat yhtyeenne tulevaisuuden suunnitelmat hektisen kevään jälkeen?

Benjamin: Kun palaamme Pohjois-Amerikasta Ruotsiin, soitamme kaksi keikkaa ja suuntaamme sitten suoraan studioon Tukholmaan. Vuodesta tulee siis kiireinen, mutta se ei meitä haittaa. Tulevaisuus näyttää kiireiseltä ja kirkkaalta, ja teemme tänä vuonna kiertueita Ruotsissa, Euroopassa ja vielä uudestaan Pohjois-Amerikassa syksyllä.

Kiitos ajastasi Benjamin! Haluaisitko laittaa lukijoille terveisiä?

Benjamin: Kiitos, kun saimme olla tekemisissä Kaaoszinen kanssa. En halua sanoa muuta kuin totuuden: kiitoksia teille, jotka käytte keikoillamme, kuuntelette musiikkia ja kirjoitatte meille – älkää koskaan lopettako sitä, sillä se on meidän polttoaineemme, jonka voimin palaamme aina tien päälle. Olette meille rakkaita!

Smash Into Pieces Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua