”Smile On My Face” – Ninetyfive50 valottaa singlellään varjoa syytetyn kasvoilla

Kuva: Osmo Lassila

Helsinkiläinen death / groove metal -yhtye on julkaissut tänään uuden ”Smile On My Face” -kappaleen musiikkivideon kera. Yhtyeen huutomestari Mikko Rossi avaa tuntojaan kappaleen tekstin takana seuraavasti:

”Me elämme yhteiskunnassa, jossa hiljaa hyväksytään ihmisten kaltoinkohtelu, kunhan siitä ei tule näkyvää haittaa isommassa kuvassa tai haitta ei osu omalle kohdalle. Kun yksittäinen kaltoinkohdeltu lapsi, koulukiusattu nuori, työpaikkakiusattu aikuinen tai kuka tahansa pitkään epäinhimillisiä olosuhteita kestänyt ei löydä tilanteesta muuta ulospääsyä kuin tehdä jotain äärimmäistä, hänet leimataan hirviöksi. ’Smile On My Face’ pohtii ajatuksella: kuka on uhri ja kuka on paha?”

Ninetyfive50:n säveltäjäkitaristi Jaakko Suomalainen komppaa yhtyetoveriaan kertoen sävellysprosessin vaiheista:

”Tämän biisin ranka on pyörinyt kauan mielessä ja muutamia kertoja ollaan koitettu saada sitä skulaamaan, mutta ei ole vain natsannut. Jokin aika sitten rumpalimme Jukka kuitenkin teki kappaleen rummut täysin uusiksi, jolloin biisi aukesi aivan uusiin sfääreihin. Sitten ei tarvittu kuin vähän sokerikuorrutetta päälle ja se oli siinä!”

Bändin jätkät antavatkin vahvan suosituksen tulla viimeistään 4.4. todistamaan yhtyeen livekunto Vaasan KaaosFest vol 2. -sisäfestareille, jossa Ninetyfive50 soittaa päätöspäivänä. Liput tapahtumaan löytyvät täältä.

Kommentoi julkaisua