Kuva: Mira Tiinanen

Sofia Zidan ja Andy McCoyn loistava uusi sinkku ”Three Words” ulkona nyt

Kirjoittanut Niko Kuusela - 25.3.2023

Sofia Zidan yhteistyössä Andy McCoyn kanssa työstämä albumi julkaistaan syksyllä 2023. Albumin ensimmäisenä singlenä kuullaan eilen julkaistu ”Three Words” -niminen kappale, joka albumin tavoin on sävelletty ja tuotettu yhdessä Andy McCoyn kanssa. Andy McCoy vastaa myös kappaleen kitaroinneista ja esiintyy Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa 30. maaliskuuta ensijulkaisunsa saavalla musiikkivideolla. Singlestä julkaistaan huhtikuun 22. päivä myös erittäin rajoitettu 300 kappaleen 7″-vinyylipainos Record Store Day -päiväksi alan erikoisliikkeisiin.

Three Words” kertoo siitä, miten moni etsii aitoa rakkautta, ja kuinka tärkeää on kertoa toiselle, että rakastaa ja osaa myös näyttää sen. Musiikillisesti pop- ja rock- vivahteisessa kappaleessa voi kuulla myös reggae- ja latino-twistiä.

Taiteilijanakin nimeä tehneellä Sofia Zidalla ja Andy McCoylla on myös yhteistyötä taiteen parissa. Musiikin lisäksi he tekevät yhdessä taidetta, ja heillä onkin ollut yhteisiä taidenäyttelyitä kuten maaliskuun lopussa alkava näyttely Jyväskylässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhteistyötä Andy McCoyn kanssa Zida kuvaa seuraavasti:

”Andyn kanssa yhteistyön tekeminen on minulle todella helppoa, mitään ei tarvitse pakottaa, kaikki tulee ja tapahtuu kuin itsestään. Andyn kanssa tehdään yhdessä sekä taidetta että musiikkia, ja Andy on aina valmis auttamaan. Andy onkin kuin faija minulle.”

Vaasassa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt Sofia Zida on suomalais-meksikolainen laulaja/lauluntekijä/taiteilija, joka on tehnyt musiikkia pienestä pitäen. Zidan ensiesiintyminen suurelle yleisölle tapahtui jo vuonna 1992 Tenavatähti-ohjelmassa. Debyyttialbuminsa ”Disco Mamazida” Zida julkaisi vuonna 2006 EMI:n kautta ja on sen jälkeen julkaissut musiikkia omakustanteena ja yhteistyössä Kaiku Recordsin ja Dynasty Musicin kanssa [hittisingle ”Cumbia”, jonka tuotannosta vastasivat muun muassa Pauli Rantasalmi (ex-Rasmus) ja Heikki Kuula, sekä ”Senores”, jossa mukana olivat Juno ja Pauli Rantasalmi].

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy