Soilwork: Live In The Heart Of Helsinki (2CD+DVD)

Ruotsalaisen melodisen death metallin yksi ehdottomista kärkinimistä, vuonna 1995 Helsingborgissa alkunsa saanut julkaisee ensimmäisen täyspitkän livejulkaisunsa 13. maaliskuuta Nuclear Blast Recordsin kautta sekä DVD:nä että Blu-rayna. ”Live In The Heart Of Helsinki” on taltioitu Helsingin The Circuksessa viime vuoden maaliskuun 21. päivä.

Julkaisu koostuu The Circuksessa kuvatusta keikasta ja bonusmateriaalista, johon kuuluu ”Spectrum Of Eternity: A Brief History Of Soilwork”, jossa bändin jäsenet kertovat Soilworkin historian pähkinänkuoressa. Hieman yli puolituntisena se antaa kattavan katsauksen yhtyeen elinkaareen kertoen, miten bändin soundi on hioutunut nykyiselleen vuosien saatossa. ”Behind The Scenes Of The Living Infinitessä” sen sijaan nähdään videomateriaalia ”The Living Infinite”-albumin nauhoituksista ja seurataan bändin kiertue-elämää vuoden 2013 Tuskasta ja Nummirockista aina Ruotsin Metaltowniin ja Kiinaan saakka. Tämän lisäksi materiaaleista löytyy neljä drumcam-videota, joissa päästään seuraamaan Dirk Verbeurenin mahtavaa rumputyöskentelyä. Bonusmateriaalia löytyy reippaan puolentoista tunnin edestä, joten yhteensä ”Live In The Heart Of Helsinki” sisältää noin kolme ja puoli tuntia Soilwork-antia katseltavaksi ja kuunneltavaksi.

Mennäänpä sitten itse asiaan. Keikan alkaessa korviini kantautuvat herkät pianosävelmät ja yleisön odottavat äänet. Bändi potkaisee setin käyntiin uusimman albumin ”This Momentary Blissillä”  Björn Stridin astellessa lavalle. Meininki näyttää olevan heti keikan alusta asti huipussaan sekä bändillä itsellään että Circuksen yleisöllä, joka on mukana täydellä sydämellä. Björn Stridin karjunnoista ja puhtaasta laulusta huokuu välittömästi kokemuksen tuoma varmuus. Uskallan väittää, että ”Speedin” puhtaat lauluosuudet ovat omassa genressään maailman kärkiluokkaa. Ensimmäisen sivalluksen jälkeen bändi heittää kehiin muutaman vanhemman kappaleen. ”Like The Average Stalkerin” jälkeen ”Overload” saa yleisön totaalisesti villiksi ennen ”Weapon Of Vanityä”. Hengähdyshetkiä ei juuri yleisössä heiluville päille suoda, kun seuraavaksi räjähtää soimaan ”Spectrum Of Eternity”, jossa Dirk Verbeuren antaa rummuille kyytiä kuin viimeistä päivää ja pittikin näyttää pyörivän The Circuksessa ihan nätisti. Strid heittää tämän jälkeen lisää vettä kiukaalle valitsemalla väkijoukon seasta kapteenin, jonka tehtävänä on saada aikaan lisää eloa yleisöön. ”Follow The Hollow’n” lähtiessä soimaan akuutti pittimania näyttääkin leviävän kulovalkean tavoin.

23 kappaleen mittaisesta settilistasta löytyy takuuvarmasti jokaiselle bändin fanille jotakin, sillä kattauksessa on biisejä Soilworkin jokaiselta julkaisulta. Mukaan on päässyt kappaleiden ehdoton kerma uusinta albumia kuitenkin painottaen, ja tunnelma on The Circuksessa sen mukainen. Nightwishin Floor Jansenin vierailu ”Let This River Flowssa” ja Sonic Syndicaten Nathan J. Biggsin vierailu ”Black Star Deceiverissä” antavat lisämaustetta muutenkin hyvänmakuiseen kokonaisuuteen. The Circuksen yleisöön näyttävät selvästi kolahtavan parhaiten sellaiset lohkaisut kuin ”Overload”, ”Follow The Hollow”, ”Bastard Chain”, ”Nerve” ja viimeinen biisi ”Stabbing The Drama”.

Entä mitä ”Live In The Heart Of Helsinki” tiivistettynä tarjoaa? Mielenkiintoisen katsauksen bändin historiaan, hulvatonta materiaalia nauhoituksista ja kiertueelta sekä huikean keikan, jonka tunnelma välittyy erinomaisesti ruudun läpi. ”Live In The Heart Of Helsinki” on ehdottoman suositeltava hankinta jokaiselle vannoutuneelle Soilwork-fanille. Jos et sellainen vielä ole, mutta melodinen death metal on lähellä sydäntäsi, tsekkaahan tämä paketti, niin katsotaan sen jälkeen uudestaan.

9½/10

Kappalelista:
DVD

01. This Momentary Bliss
02. Like The Average Stalker
03. Overload
04. Weapon Of Vanity
05. Spectrum Of Eternity
06. Follow The Hollow
07. Parasite Blues
08. Distortion Sleep
09. Bastard Chain
10. Let This River Flow
11. Long Live The Misanthrope
12. Tongue
13. Nerve
14. The Chainheart Machine
15. The Living Infinite l
16. Rise Above The Sentiment
17. Late For The Kill, Early For The Slaughter
18. Rejection Role
19. Black Star Deceiver
20. As The Sleeper Awakes
21. Sadistic Lullabye
22. As We Speak
23. Stabbing The Drama

Bonusmateriaali
Spectrum Of Eternity: A Brief History Of Soilwork
Behind The Scenes Of The Living Infite

Drumcam-videot
01. Long Live The Misanthrope
02. Rise Above The Sentiment
03. Spectrum Of Eternity
04. Tongue

CD1
01. This Momentary Bliss
02. Like The Average Stalker
03. Overload
04. Weapon Of Vanity
05. Spectrum Of Eternity
06. Follow The Hollow
07. Parasite Blues
08. Distortion Sleep
09. Bastard Chain
10. Let This River Flow
11. Long Live The Misanthrope
12. Tongue

CD2
01. Nerve
02. The Chainheart Machine
03. The Living Infinite l
04. Rise Above The Sentiment
05. Late For The Kill, Early For The Slaughter
06. Rejection Role
07. Black Star Deceiver
08. As The Sleeper Awakes
09. Sadistic Lullabye
10. As We Speak
11. Stabbing The Drama


Soilwork Facebookissa

Kirjoittanut: Jouni Lepistö

Kommentoi julkaisua